Junioři vydřeli výhru nad Frýdkem-Místkem, rozhodlo devět vteřin v první minutě zápasu

23.09.2018, René Chyla

Juniorka i nadále vévodí své skupině. Rozhodla o tom nedělní domácí výhra 3:1 nad Frýdkem-Místkem, přičemž to nejpodstatnější se odehrálo už v první minutě zápasu, kdy se během devíti sekund prosadil Michael Vavřík s Filipem Byčkovem. Hosté do pauzy snížili, pak ale oba gólmani zavřeli své klece a na pojistku se čekalo až do 54. minuty, kdy se podruhé v zápase prosadil Michael Vavřík, který po velkém boji uklidnil domácí borce.

Regionální liga juniorů - 4.kolo ne 23.9.14:45
HC RT TORAX Poruba
HC Frýdek-Místek
3:1(2:1, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Vavřík (Brodek, Benka-Rybár), 1. Byčkov (Poláčik), 54. Vavřík (Pitucha) – 17. Piskoř. Rozhodčí: Holaň – Návrat, Bartoň. Vyloučení: 6:7, navíc Kolář (FRM) 10 min. + OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 51. Střely na branku: 36:20 (10:5, 12:8, 14:7). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Pitucha, Topolanský; Kroček, Krátký; Becher, Husák; Havlík – Morávek, Bukowski, Anlauf – Benka-Rybár, Vavřík, Brodek – Byčkov, Häring, Poláčik
HC Frýdek-Místek: Hubáček – Škrlík, Grendziok, Kočí, Popelář, Kloář, Hranický, Frenčiak – Janík, Kolder, Najzar, Bláha, Piskoř, Demel, Kanaloš, Zoubek, Hysek, Hudeček, Vlček

Hvězdy zápasu

Marek Slíž (POR) (20 střel, 19 zásahů, 1 gól, 95.00% úspěšnost)
Michael Vavřík (POR) (2+0)
Fabien Kočí (FRM) (0+0)

Raketový start Poruby a břevno po tečované střele

Juniorka měla vstup do zápasu s Frýdkem-Místkem jako z říše snů. Už po 48 sekundách nahrával Jiří Brodek Michaelu Vavříkovi, který z prostoru mezi kruhy zamířil mezi gólmanovy betony – 1:0. Neuběhlo ani deset sekund a Porubští slavili podruhé. Lukáš Poláčik vyhledal Filipa Byčkova, který z levého kruhu pálil už do poloodkryté branky – 2:0. Ve čtvrté minutě to už mohlo být dokonce o tři góly, střela Lukáše Topolanského byla ale tečována jen do brankové konstrukce.


Piskořovo snížení

Frýdecko-místečtí se však po hororovém startu nepoložili a v závěru se dostávali stále více do hry, které umocnily také technické prohřešky domácích. Ti museli jít také na více než minutu do tří, hosté však využili až klasickou početní převahu. V sedmnácté minutě se s pukem dostal na hranici pravého kruhu Martin Piskoř, jenž prostřelil Marka Slíže nad vyrážečku – 2:1. V závěru pak byl Frýdek-Místek blízko vyrovnání, Petr Hysek ale z otočky trefil pouze připraveného porubského brankáře.


Únik Bukowského a šance Bláhy

Druhá třetina příliš šancí nepřinesla. Nejblíže brance byl ve 26. minutě Jakub Bukowski, který upláchl hostující obraně při vlastním oslabení, v konečné fázi ale trefil jen tyč Gabriela Hubáčka. Další dvě příležitosti měli diváci možnost zhlédnout ve 34. minutě, kdy se nejprve před porubské brankoviště natlačil Marek Bláha, jeho bekhend ale mířil mimo. Na druhé straně pak po pár vteřinách chyboval jeden z frýdecko-místeckých beků, načež se do velké šance dostal Alex Benka-Rybár, ten ale trefil pouze gólmana do hrudi.


Promarněné přečíslení hostů a rozhodnutí Vavříka

Únavná podívaná pokračovala ještě dalších deset minut ve třetí třetině, až poté se Ostravané odhodlali k výraznějšímu náporu a tlaku do branky. Z ojedinělé akce v 54. minutě mohli udeřit hosté z přečíslení, nicméně nedali a na druhé straně tedy přišlo nekompromisní rozhodnutí. Jakub Pitucha nahodil puk do brankoviště, kde se jej ujal ještě Michael Vavřík, který doklepl kotouč do prázdné branky – 3:1. Za tři minuty Frýdek-Místek vybral možnost oddechového času, nicméně ani ten hostujícímu týmu nepomohl, a tak junioři udrželi první místo v tabulce.


Ostatní zápasy 4. kola

Opavavs.Karviná5:2
Orlovávs.Český Těšínodloženo

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Jednalo se o další těžké utkání, které jsme ubojovali. První dvě třetiny jsme ale nehráli dobře, nebruslili a byli podráždění jak směrem k rozhodčím, tak k soupeři, ale i mezi sebou vnitřně. Hra nám tímto nefungovala a po tvrdé diskuzi po druhé třetině si myslím, že kluci si dali říct, změnili myšlení a také díky tomu jsme dotáhli zápas do vítězného konce.

Lubomír Klosík (HC Frýdek-Místek): Musím říct, že to byl vyrovnaný zápas z obou stran. My jsme bohužel doplatili na špatný vstup, kdy jsme v první minutě inkasovali dva góly, což o celém výsledku nakonec rozhodlo. Velmi nás to mrzí, protože jsme kluky upozorňovali na to, ať si začátek pohlídají, nicméně dopustili jsme se dvou chyb, které Poruba potrestala, a proto se vracíme domů bez bodu.

Tabulka po neúplném 4. kole RLJ – skupina N

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 418:1010
2.Opava 423:118
3.Český Těšín 310:77
4.Frýdek-Místek 412:134
5.Orlová 39:223
6.Karviná 47:181