Poruba neudržela ve Frýdku-Místku vedení a prohrála potřetí v řadě

19.12.2018, René Chyla

Ani ve 37. kole to nevyšlo. Poruba nezvládla poslední utkání před vánočními svátky a derby ve Frýdku-Místku nezvládla, když neudržela vedení a nakonec padla 1:2. Poruba přitom vedla zásluhou Jakuba Illéše, Lukáš Kaukič byl ale proti, když připravil vyrovnání a poté dokonce sám rozhodl. HC RT TORAX může na nahánění osmičky zapomenout, na místa zaručující playoff ztrácí při jednom odehraném zápase navíc už sedm bodů a Vánoce přečká až na dvanáctém místě.

CHANCE LIGA - 37.kolo st 19.12.18:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 27. Krisl (Stránský, Kaukič), 33. Kaukič (Kovář, Stránský) – 4. Illéš (Dufek). Rozhodčí: Čech, Koziol – Poruba, Rožánek. Vyloučení: 3:8, navíc Ollender (POR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1190. Střely na branku: 30:30 (11:9, 11:9, 8:12). Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC Frýdek-Místek: Daneček – Haman, Husák, Adámek, Zahradníček, Bartko, Kovář, Krisl – Rudovský, Klimša, Martynek – Kofroň, Peterek, Christov – Flok, Kuťák, Motloch – Kaukič, Stránský, Przybyla
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (od 27. Dvořák) – Ovčačík, Padrnos, Matějíček, Urbanec, Šnajnar, Pastor – Guman, Kanko, Káňa J. – Dufek, Vymazal, Alexejev – Ollender, Illéš, Toman

Hvězdy zápasu

Lukáš Daneček (FRM) (30 střel, 29 zásahů, 1 gól, 96.66% úspěšnost)
Lukáš Kaukič (FRM) (1+1)
David Stránský (FRM) (0+2)

Illéš zmrazil Polárku po Kofroňově tyči

Frýdek-Místek nastoupil do derby ve velkém stylu a hned po pár vteřinách mohl svým fanouškům udělat radost. Filip Haman ale sám před Hynkem Kůdelou neuspěl, v témže momentě navíc fauloval Ctirad Ovčačík, který šanci na první gól Rysů ještě zvýšil. V přesilovce pak David Kofroň nastřelil tyč, následně ale zničehonic udeřil porubský tým. Jan Dufek nahrával mezi kruhy Jakubu Illéšovi, který prostřelil Lukáše Danečka mezi betony – 0:1. Domácí se rychle hnali za vyrovnáním, ostravští beci ale odvedli i při další přesilovce Frýdku-Místku skvělou práci, a tak Porubští zůstali i nadále ve vedení. Ve zbytku třetiny byl k vidění vyrovnaný souboj, gól už ale do pauzy nepadl.


Obratu velel Kaukič, Poruba musela vyměnit gólmany

Úvod druhé třetiny nabídl početní výhodu také Flašarovu výběru, i domácí ale tlak ustáli. Ve 27. minutě přišlo na řadu vyrovnání. O něj se postaral Jiří Krisl, který dorazil do prázdné z ostrého úhlu střelu Lukáše Kaukiče, jehož zastavila z mezikruží tyč – 1:1. Mezi třemi tyčemi se pak vinou zranění Hynka Kůdely představil Tadeáš Dvořák, který musel řešit první vážnější problémy v polovině základní hrací doby, Filip Haman ale ani tentokrát nedokázal na porubského gólmana najít recept. Za tři minuty už frýdeckomístecký celek slavil obrat. Odraženého puku mezi kruhy se ujal Lukáš Kaukič, který si najel do lepší pozice na levý kruh a střelou do poloprázdné brány nezaváhal – 2:1. Domácí o chvíli později hráli více než minutu proti třem, ani to ale na další branku nebylo, a tak i podruhé přestávce byl výsledek stále otevřený.


Domácí vsadili karty na beky, Kankova snaha vyrovnání nepřinesla

Poslední třetina příliš krásy nepřinesla, a aby byli Ostravané ještě ve hře, musel Tadeáš Dvořák spolehlivě zlikvidovat rány Lukáše Kováře či Jonáše Peterka. Následně pálil Rostislav Martynek, porubský gólman si ale s jeho dělovkou i následnou dorážkou Lukáše Kaukiče lehce poradil. Na druhé straně se podobnou pumelicí od modré blýskl Ctirad Ovčačík, i z této šance ale vyšel lépe muž v masce. Porubští museli v poslední desetiminutovce vrhnout všechny síly do útoku, šance Michala Vymazala či Petra Kanka ale znovu zneškodnil Lukáš Daneček. Porubě tak nezbývalo nic jiného, než jít do rizika a vyzkoušet hru v šesti hráčích v poli, ani tento tah ale nevyšel, a tak Poruba přenechala Frýdku-Místku všechny body.


Ohlasy k utkání

Podrobnosti připravujeme...



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011