Střondalova Třebíč si vyšlápla na Porubu i v odvetě, mohutný závěr nestačil

31.10.2018, René Chyla

Porubští hokejisté nenavázali na parádní obrat, který předvedli v sobotu na ledě posledního Ústí nad Labem a jedenácté Třebíči podlehli 3:5, když rozhodnutí přišlo z hokejek celku z Vysočiny ve druhé třetině. Domácí se zmohli pouze na snížení při přesilovkách, nicméně na vyrovnání to bylo od borců HC RT TORAX nebylo, a jedenáctá Třebíč tak po výhře dotírá v tabulce právě na Ostravany, kteří sice mají ještě náskok tří bodů, Horácká Slavia ale disponuje zápasem k dobru.

CHANCE LIGA - 20.kolo st 31.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
3:5(1:1, 0:3, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Dufek (Illéš, Slavík), 49. Illéš (Hudeček, Dufek), 57. Dufek (Illéš, Slavík) – 16. Nedvídek (Szathmáry, Raška), 21. Horký (Brož, Nedvídek), 26. Vodný (Střondala), 40. Kusko (TS), 60. Kusko (Horký, Szathmáry). Rozhodčí: Dědek, Šutara – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 425. Střely na branku: 31:42 (7:5, 7:19, 17:18). Průběh utkání: 1:0, 1:4, 3:4, 3:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (od 26. Dvořák) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Illéš – Káňa J., Zdeněk, Ollender – Jankovský, Jáchym, Kanko – Häring, Vymazal, Tomi
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – Bilčík, Szathmáry, Vágner, Brož, Čejka V., Nedbal, Kučeřík – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Horký – Čejka J., Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, Novák

Hvězdy zápasu

Jakub Illéš (POR) (1+2)
Luboš Horký (TRE) (1+1)
Jan Dufek (POR) (2+1)

Agilní Illéš a Nedvídkovo započetí obratu

Ostravané do odvety s Třebíčí vletěli po hlavě a už po 41 sekundách hry mohli slavit vedení. Jakub Illéš vyslal zpoza branky elegantní a chytrou zadovku na Jana Dufka, který využil zmatenosti Lukáše Dostála a poslal kotouč do odkryté klece – 1:0. Do další vážnější příležitosti se dostal už Jakub Illéš osobně, před brankou ale napálil pouze připraveného třebíčského brankáře. Na druhé straně tak mohli trestat hosté z Vysočiny, konkrétně Lukáš Nedvídek, do jeho dělovky z levé strany ale obětavě padl Ctirad Ovčačík. HC RT TORAX hrál následně zkrácenou přesilovku pět na tři, v ní ale nic kloudného nevymyslel, což byla voda na mlýn pro hráče Martina Sobotky, kteří ještě do pauzy stihli vyrovnat. V přesilovce napřáhl na levém kruhu Lukáš Nedvídek a zamířil přesně vedle vyrážečky Hynka Kůdely – 1:1.


Horký s Vodným vyhnali Kůdelu, Dvořák v domácí premiéře nestačil jen na nájezd

Druhá třetina byla jasně v režii Třebíčských, které málem poslal do vedení už po pár vteřinách Vojtěch Střondala, ten se však v brankovišti Poruby nezorientoval rychle a volný puk nedokázal do klece uklidit. Co se ale nepovedlo jemu, to už dokonal Luboš Horký, jenž po zámku Ostravanů v jejich pásmu trefil z mezikruží mezeru nad Dostálovým ramenem – 1:2. Ve 23. minutě naopak poslal kotouč do brankoviště Marek Slavík, nikdo z domácích se ale k dorážce neměl, za což Poruba tvrdě pykala už o tři minuty později. V čase 26:00 totiž Michal Vodný bez problémů a ataku objel ostravskou bránu a poté s lehkostí uklidil po otočce kotouč do sítě – 1:3. Hynek Kůdela v tu ránu střídal, a tak přišla na řadu domácí premiéra pro Tadeáše Dvořáka. Porubský brankář svůj tým držel dlouho nad vodou, po faulu před brankovištěm ale rozhodčí nařídil trestné střílení a Silvester Kusko ranou mezi betony nezaváhal – 1:4.


Mohutný závěr Poruby byl tentokrát málo

Jak se Třebíči vyvedla druhá třetina, tak vyšla Porubě ta poslední. Do první šance na zvrat se při vlastním oslabení dostal Jiří Zdeněk, jeho pokus si ale Lukáš Dostál v klidu pohlídal. Domácí dostali následně podruhé k dispozici hru pět na tři, kterou už Flašarův výběr využil. Jan Hudeček nahodil kotouč zprava do brankoviště, kde už číhal Jakub Illéš, který tečoval puk nad lapačku – 2:4. Na velké drama bylo zaděláno v 57. minutě, kdy HC RT TORAX využil další přesilovku. Jakub Illéš sice trefil nejprve jen tyč, puk se ale odrazil na hůl Jana Dufka, který už prostřelil zpoza kruhů vše, co mu stálo v cestě. Jakub Illéš mohl být hrdinou, minutu před koncem ale v tutovce trefil z první jen pravý Dostálův beton. Závěrečný tlak už k vyrovnání nevedl, místo toho ujel při hře bez gólmana Silvester Kusko, který měl už jednoduchý úkol – 3:5.


Ohlasy k utkání

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Utkání se mi hodnotí špatně. Už po minulém domácím utkání jsme říkal, že když nebudeme hrát šedesát minut, tak nemůžeme bodovat. Dnes jsme hráli jen dvacet minut. Nám asi škodí, když jako první dáme gól. Protože pak mi po našem rychlém gólu přišlo, že si kluci mysleli, že to půjde samo. Vypadalo to, že my přijeli autobusem a Třebíč hrála doma. První třetina skončila tedy jedna jedna, ale co se dělo v druhé třetině… To byla katastrofa! Kupili jsme chybu za chybou a korunovace poslední bylo, že prohráváme 1:3, je to jen o dva góly, což se v hokeji nic neděje a dalo by se to zvrátit, tak uděláme faul na trestné střílení a dostaneme gól. Třetí třetinu jsme uhráli už dobře. Soupeře jsem dostali pod tlak a snížili jsme a mohli dokonce vyrovnat. Bohužel se tak nestalo, i když šance na vyrovnání tam byly. Kluci se přesvědčili, že v hokeji je vše možné. Při power play to bylo už vabank. Přišel gól do prázdné. V závěru nám chybělo trochu štěstíčka. I když nevím, jestli bychom si bod za remízu zasloužili. Kdo ví, jak by dopadlo prodloužení, co ale vím je, že se musíme divákům omluvit za druhou třetinu.

Martin Sobotka (SK Horácká Slavia Třebíč): Do utkání jsme nevstoupili dobře. Hned v prvním střídání jsme inkasovali, ale zaplať pán bůh za tu facku. Utkání jsme otočili na 4:1, ale v třetí třetině nastal nepochopitelný výpadek, i když jsme kluky upozorňovali na zbytečné fauly. Poruba umí přesilovky využít, což se potvrdilo. Pak jsme horko těžko udrželi jednobrankové vedení při porubské power play, kdy nás neskutečně podržel gólman Dostál. Díky tomu vezeme domů tři body a jsme za ně nesmírně rádi. Každopádně si třetí třetinu musíme s hráči rozebrat, protože takhle se hrát venku nedá.



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011