Góly Foldyny a Havlíka nestačily, extraligový mladší dorost dotahoval na Technice marně

24.02.2018, René Chyla

Sloní krok střídá mravenčí. Extraligový mladší dorost mění za poslední měsíc výhru za prohru, využívá bídné rozpoložení brněnského Warrioru a pomalu, ale jistě kráčí k vytoužené záchraně. Brněnská Technika sice vedla 2:0 i 3:1, Leksovského parta ale vždy našla na dvoubrankové vedení domácích odpověď a zadělala na pořádné drama. HC RT TORAX ale vyrovnání nevytěžil, Technika se uklidnila dvěma góly do prázdné brány a vyhrála nakonec nad Porubskými 5:2. V souběžně hraném zápase však poslední Warrior Brno schytal debakl od Šumperka, a Ostravané tak mají na nesestupové příčce stále čtyřbodový náskok.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 33.kolo so 24.2.12:30
Technika Hockey Brno
HC RT TORAX Poruba
5:2(1:0, 1:0, 3:2)
Branky a nahrávky: 10. Čoupek (Kelbl, Hassani), 37. Staněk (Vrána, Kubica), 54. Kelbl (Hassani), 59. Hassani (Čoupek), 60. Staněk (Fojt, Vrána) – 52. Foldyna (Kubík), 57. Havlík (Fojtík, Kubík). Rozhodčí: Slavka – Bernard, Mikoviny. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 38. Střely na branku: 26:27. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 5:2.
Technika Hockey Brno: Nešpůrek – Fojt, Kučírek, Kubica, Kala, Šujan, Groch – Kelbl, Zimín, Kubový, Hassani, Vrána, Staněk, Frýza, Čoupek
HC RT TORAX Poruba: Slíž – Havlík, Gelnar, Hlaváč, Macurák, Machů, Dobeš – Foldyna, Macias Kr., Fojtík, Halata, Chovanec, Pavlík, Kubík, Moškoř, Rambousek, Spurný

Hvězdy zápasu

Jakub Nešpůrek (TBR) (27 střel, 25 zásahů, 2 góly, 92.59% úspěšnost)
Marek Kelbl (TBR) (1+1)
Martin Kubík (POR) (0+2)

Barčák vyvolal bouři euforie, tu dokonal v nájezdech Bukovjan

Porubští hokejisté se přibrzdili už ve třetí minutě, kdy museli čelit prvnímu vyloučení v zápase. To ale nakonec ustáli bez újmy, následná hra pět na pět však nepřinesla gólovou radost až do začátku desáté minuty. V ní pak Marek Kelbl nahrával přesně Tomáši Čoupkovi, který prostřelil Marka Slíže – 1:0. Domácí mohli navýšit vedení v další přesilovce, nicméně i po této výhodě byli šťastnější Porubští, kteří uhájili oslabení bez větší újmy. Technika odcházela do šaten s nejtěsnějším možným vedením.


Staněk navýšil v přesilovce, Porubští si vylámali zuby na bezchybném Nešpůrkovi

I druhá třetina byla na góly poměrně skoupá. Zatímco Technika svou první početní nevýhodu z poloviny základní hrací doby ustála, Porubští na třetí pokus takové štěstí už neměli. Pavel Kubica přihrával Jakubu Vránovi, jenž přenechal ještě puk Adamu Staňkovi, který navýšil vedení brněnské Techniky – 2:0. Domácí ovšem záhy faulovali podruhé, a tak na sebe Ostravané mohli do druhé přestávky ještě upozornit, nikdo z Leksovského bandy ale bezchybného Jakuba Nešpůrka nenachytal.


Dva kontaktní góly nestačily, v power-play pečetila Technika

Třetí třetina už byla pořádná divočina, alespoň co se branek týče. V čase 51:10 využili přesilovku i Porubští, čímž pořádně zamíchali kartami. Martin Kubík našel parádně Alexe Foldynu, který vykřesal alespoň malou naději – 2:1. Za dvě a půl minuty ale slavili znovu Brňané a opět to bylo z početní výhody. Paktin Hassani tentokrát vyhledal Marka Kelbla, který uklidnil brněnskou střídačku – 3:1. Ne ale na dlouho. Přesně za tři minuty napřáhl Tomáš Havlík, jenž znovu vrátil porubské borce do hry – 3:2. Čas ubíhal, a tak ostravským trenérům nezbývalo nic jiného než vsadit vše na jednu kartu. Hry bez gólmana ale využila bez lítosti brněnská Technika, Tomáš Čoupek nejprve vyzval Paktina Hassaniho, který prázdnou brankou nepohrdl – 4:2. Power-play pokračovalo a s ní také chuť domácích. V čase 59:48 se Brněnským znovu podařilo upláchnout a pátý zářez znamenající konec porubských nadějí na bodový zisk si připsal Adam Staněk – 5:2.


Ohlasy k utkání

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba): I když má Technika více nahraných bodů, tak je to pro nás soupeř, se kterým se dá hrát, a tudíž to byl pro nás velmi důležitý zápas. V souběžně hraných duelech prohrál jak Vsetín, tak Warrior Brno a o to více nás mrzí, že jsme neurvali nějaký ten bod zase my. Dvě třetiny byly z naší strany katastrofální, bylo to bez bruslení, bez důrazu, bez osobních soubojů a s takovým přístupem se o záchranu hrát nedá. Pomíchali jsme tedy sestavou, některé hráče jsme nechali odpočívat a rázem nás byl plný led. Z tlaku jsme snížili na 1:2, za tohoto stavu byly poté proti nám dva takové spornější fauly, ale s tím nic nenaděláme. Poté jsme sice dostali na 3:1, ale i tak jsme se pořád tlačili do brány a díky tomu jsme dali další kontaktní gól. Následně se nám podařilo v závěru přerušit hru v útočném pásmu, odvolali jsme gólmana, ale power-play už je hop nebo trop a tentokrát to nedopadlo.