Poruba znovu padla s Bobry, domácí dokonali obrat v oslabení

21.02.2018, René Chyla

Hokejisté z Valašska znovu potvrdili, že na Porubu zkrátka umí, porazili Ostravany počtvrté v sezoně a jako jediní v lize se mohou pyšnit s prvním týmem tabulky pozitivní bilancí vzájemných zápasů. Porubští přitom u Bobrů po brance Vladimíra Luky vedli, domácí ale během druhé třetiny otočili skóre, které zůstalo nezměněno až do závěrečné sirény. HC RT TORAX tak první místo v tabulce musí ještě potvrdit, stačí mu k tomu vyhrát jeden z posledních dvou zápasů.

2. liga – skupina Východ - 47.kolo st 21.2.18:00
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(0:1, 2:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Pořický (Rudl), 35. Daněk (Kývala) – 11. Luka (Fojtík, Káňa J.). Rozhodčí: Čuňočka – Čelechovský, Holibka. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 312. Střely na branku: 37:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Šafránek – Žák, Báchor, Váňa, Rudl, Jenáček, Mikel, Hajda – Vaněk, Dvořák, Seidler – Hořanský, Pokorný, Pořický – Varga D., Daněk, Kývala – Martiník, Dalajka
HC RT TORAX Poruba 2011: Kubáň – Slavík, Fišera, Adam, Puškár, Kaluža, Dresler, od 42. Popela – Káňa J., Fojtík, Luka – Hryciow, Zachar, Ollender – Jaroš, Haas, Finsterle

Hvězdy zápasu

Josef Daněk (VAM) (1+0)
Jakub Pořický (VAM) (1+0)
Andreas Kubáň (POR) (37 střel, 35 zásahů, 2 góly, 94.59% úspěšnost)

Lukova teč poslala hosty do vedení

Porubští hokejisté začali aktivněji, už ve druhé minutě mohl po objetí branky otevřít skóre Jan Káňa, Dušan Šafránek si však na jeho počínání počíhal. Poté ale začali přebírat otěže Bobři, ani ti ale z herní převahy vedoucí gól nevytěžili. V deváté minutě se tváří v tvář exopavskému brankáři postavil Jan Dresler, jenž však pouze prověřil pozornost jeho hrudi. Ostravané šli do vedení v 11. minutě, střelu Josefa Fojtíka totiž dokázal před brankovištěm tečovat Vladimír Luka – 0:1. Bobry však inkasovaná branka nepoložila a i nadále pokračovali domácí v aktivní hře, do první přestávky se však přítomní diváci vyrovnání nedočkali.


Seidlerova tyč, Pořického vyrovnání a Daňkův obrat v oslabení

Valašské Meziříčí pokračovalo v tlaku i po přestávce. Zatímco Rostislav Vaněk pouze před Andreasem Kubáněm nebezpečně tečoval, Petr Seidler napálil ve 24. minutě tyč. Co se nepovedlo Petru Seidlerovi, to dokonala jiná valašské formace o dvě minuty později. Dominik Rudl výborně rozehrál, načež se puku ujal Jakub Pořický, který se štěstí překonal porubského gólmana – 1:1. Do velké šance se poté dostal Josef Daněk, v rozhodující chvíli ale vystřelil nad. Porubští mohli ve skóre znovu odskočit při přesilovce, paradoxně ale sami inkasovali. Martin Kývala našel za ostravskou defenzívou Josefa Daňka, který si rozpohyboval Andrease Kubáně a spolehlivě zakončil – 2:1.


Porubští tlačili, vyrovnání se však na Valašsku nekonalo

Ostravané v poslední třetině pálili ze všech pozic, vyrovnání se ale nedočkali, Dušan Šafránek svou bránu střežil jako oko v hlavě. Ve 48. minutě ujel Lukáš Finsterle, i jeho šanci ale Dušan Šafránek zlikvidoval. Na druhé straně se zase porubské obraně vymkl Martin Kývala, ani ten ale rozuzlení zápasu nepřinesl. Hru následně kouskovaly různá vyloučení a ani jeden z mančaftů tak nemohl dostat svého soupeře pod tlak. V 56. minutě se v přečíslení ocitla dvojice Martin Kývala – Josef Daněk, ránu i dorážku prvně jmenovaného si ale porubský brankář zkušeně pohlídal. V závěru navíc Ostravané při početní nevýhodě vyzkoušeli hru bez gólmana, v ní ale ani jeden tým nedokázal vstřelit gól, a tak Bobři porazili Porubu počtvrté v sezoně.


Ostatní zápasy 47. kola

Opavavs.Šumperk4:2
Nový Jičínvs.Kopřivnice2:5

Ohlasy k utkání

Jiří Weintritt (HC Bobři Valašské Meziříčí): V utkání jsme viděli velkou bojovnost našeho týmu. V oslabení bylo velké množství zblokovaných střel. Bylo to bolestivé a urputné, ale tři body jsme si bojovností zasloužili a šli jsme jim naproti. Děkuji celému týmu.

Aleš Flašar (HC RT TORAX Poruba 2011): Výsledek mě mrzí, navíc jsme přijeli s torzem a zápas si prohráli sami. Naservírovali jsme jim po smolných akcích dvě branky. Nedá se vymlouvat na rozhodčí, kteří pískali každý pátý faul, spíše odstoupení Zachara ze hry a hra s obránci v útoku se projevila, nevstřelili jsme branky a zápas prohráli.

Tabulka po 47. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Poruba 40186:11084
2.Hodonín 40173:12280
3.Šumperk 40170:11269
4.Nový Jičín 40106:13755
5.Val. Meziříčí 40126:14252
6.Kopřivnice 41121:16850
7.Opava 41110:20133