B-tým se z ledu úřadujícího mistra vrací s prázdnou, rozhodl špatný úvod a zkrácená třetina

11.11.2017, René Chyla

B-mužstvo opět doplatilo na nevydařený start. Pavlačkovi svěřenci prohrávali na ledě Orlové v osmé minutě už 0:2, nicméně na dvoubrankové vedení vždy dokázali Porubští najít odpověď a o drama bylo postaráno až do poslední sekundy. Ostravané se však v závěru přibrzdili faulem a po jeho vypršení se už závěrečný tlak nekonal, což rozhodlo o tom, že Poruba prohrála s Orlovou i druhý vzájemný zápas, tentokrát 3:4. Zajímavým faktem zápasu je pak nefunkčnost časomíry a plynutí některých fázích utkání jako na jiné planetě. Hráči rozehráli poslední třetinu v 18:28, její konec však časoměřiči Orlové stanovili už na 18:52. Průběh třetí třetiny ale však pozdržely například dva góly, vyloučení, ošetřování Kryštofa Mrázka i oddechový čas.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 10.kolo so 11.11.17:00
HC Orlová
HC RT TORAX Poruba "B"
4:3(2:0, 1:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Dýrr (Petrák, Vaštík), 8. Juhász (Tomis), 30. Deutsch (Lenomar, Juhász), 44. Grepl (Vaštík, Dýrr) – 22. Chomič, 31. Bijota (Štěpán, Buček), 49. Buček (Gola P., Rosypka). Rozhodčí: Jeřábek – Janoško, Moravec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 160. Střely na branku: 30:22 (12:7, 9:9, 9:6). Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
HC Orlová: Gleich – Hegegy, Tomis, Deutsch, Zamecznik, Procházka, Sznapka, Teplanský – Petrák, Grepl, Matějíček, Tvrdík, Vaštík, Pavlas, Zakuťanský, Dýrr, Lenomar, Pavlát, Ferleťják, Juhász
HC RT TORAX Poruba "B": Mrázek – Štěpán, Široký, Ščurek, Dvořák, do 52. Bijota, do 52. Prepsl – Buček, Gola P., Rosypka – Korec, Sysala, Kuncek – Zuber, Chomič, Gola R. – do 20. Veselý, do 20. Kurnik, do 20. Černín

Hvězdy zápasu

Jakub Juhász (ORL) (1+1)
Michal Dvořák (POR) (0+0)
Matěj Štěpán (POR) (0+1)

Zaspaný úvod a rozebrání porubské obrany na třísky

Porubští hokejisté nezačali na ledě lídra zrovna nejlépe. Už ve druhé minutě totiž ve středním pásmu fauloval Luděk Kuncek a domácí mohli rychle otevřít skóre. To se jim povedlo už po šestnácti vteřinách, kdy Orlová totálně rozebrala porubskou obranu, z prostoru mezi kruhy našel Ludvík Petrák po své pravici Filipa Dýrra, který propálil přesouvajícího se Mrázka mezi betony – 1:0. Ve čtvrté minutě mohlo být ještě hůře, Jakub Juhász ale svůj únik v branku přetavit nedokázal. V sedmé minutě zase naopak zahrozili Ostravané, když závar před Gleichovou klecí mohl zužitkovat Vladimír Rosypka, ten ale na exporubského gólmana nevyzrál. Na konci osmé minuty se domácí výběr radoval podruhé, když Jakub Juhász opět unikl porubským bekům, položil si Kryštofa Mrázka a následně zamířil pod víko – 2:0. A tentýž hráč mohl přidat i třetí gól, když se na konci třetiny ve vlastním oslabení opět dostal do individuální akce, kterou ale nevyužil.


Chomičova parádička a dělovka Bijoty

Vstup do druhé části se ale už Pavlačkovým svěřencům vydařil. Ve 22. minutě se vymkl kontrole domácím bekům Václav Chomič, který parádní individuální akcí ze svého pásma nabruslil až před Michala Gleicha, kterého překonal střelou pod vyrážečku – 2:1. Porubští poté mohli vyrovnat při přesilovce, místo toho ale sami nakonec inkasovali, když vteřinu po vypršení Bučkova trestu se z mezikruží trefil do levého horního růžku Zdeněk Deutsch – 3:1. HC RT TORAX však vzápětí odpověděl. Střela Přemysla Bijoty od modré čáry propadla Michalu Gleichovi výstrojí a kotouč se lenivě dokutálel až za brankovou čáru – 3:2. Ve 36. minutě pak spálil zase tutovku Kamil Lenomar, který pálil už do odkryté branky, Mrázkovu klec ale minul. Na druhé straně byli hosté zas blízko vyrovnání, pár vteřin před koncem ale Luďka Kuncka zázračně vychytal brankář Orlové.


Finta Patrika Goly a absence závěrečného tlaku

Vyrovnání nepřišlo ani ve třetí třetině. Porubští nevyužili svůj nápor, a domácí si tak vzali své dvoubrankové vedení zpět. David Vaštík nahrával před branku najíždějícímu Vítu Greplovi, který nachytal Kryštofa Mrázka k pravé tyči – 4:2. Za pět minut už bylo vše opět jinak. Patrik Gola sice od modré čáry branku netrefil, odražený puk od zadního mantinelu se však dostal ke druhé tyči, kde už číhal Martin Buček, který usměrnil kotouč do odkryté klece – 4:3. B-mužstvo dále bojovalo, velká příležitost Patrika Goly však ani tentokrát vyrovnání nepřinesla. Kdo čekal, že přijde mohutný porubský závěrečný tlak, byl poněkud zklamán. Poruba se přibrzdila nejprve vyloučením a následně ztroskotávala na zkušené obraně domácího výběru, který si těsné vedení již uhlídal.


Dohrávka 3. kola

Horní Benešovvs.Studénka4:5

Ostatní zápasy 10. kola

Rožnov pod Radhoštěmvs.Frýdek-Místek "B"3:2 náj.
Nový Jičín "B"vs.Bohumín3:5
Krnovvs.Studénka4:6
Horní Benešovvs.Český Těšín4:6

Ohlasy k utkání

Daniel Marosz (HC Orlová): Byl to podobný zápas jako ten, který se odehrál v prvním kole v Porubě, také se hrálo nahoru dolů. Za stavu 2:0 jsme měli dát ale třetí gól, bylo by zřejmě po zápase a my měli větší klid. My jsme ale dvoubrankové vedení rychle ztratili a na to si musíme dát v příštích zápasech už pozor. Určitě jsem si oddechl, ale je jen dobře, že takové zápasy máme, protože takové výhry jsou o mnoho cennější než ta utkání, ve kterých někomu dáte desítku. Je lepší, když je to vyrovnané a bylo to vlastně podobné tomu, co jsme předvedli v minulém domácím utkání proti Frýdku-Místku, kdy to byl také hokej na velmi dobré úrovni. Jde vidět, že B-mužstva mají pro krajský přebor nějaký smysl, mladí kluci se alespoň vyhrají a úroveň této ligy jde nahoru.

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba B): První třetina byla z obou stran opatrná. Čekal jsem, že Orlová na nás vletí, ale to se nestalo, a domácí spíše čekali na naše chyby. Orlová se sice rychle ujala vedení, nicméně bylo to v přesilovce, kterou domácí zahráli opravdu skvěle, tam nás rozebrali jako domeček z karet. Ve druhé části začala Orlová více napadat, šance byly na obě strany, spíše si ale myslím, že se hrálo v naší třetině. Do třetí tercie jsme šli s tím, že s tím musíme ještě něco udělat a že nemůžeme dostat gól a zkusíme stav otočit. Stal se ale pravý opak, rychle jsme dostali na 4:2 a proti Orlové se už takový výsledek těžko otáčí. Ještě jsme dokázali sice snížit, ale posledních pět minut mně tam od kluků chyběla větší agresivita a větší chuť po gólu. Já si někdy na té střídačce připadám jako blázen, protože mám pocit, že vyhrát chci jen já. Kluci na sebe mrčí, nepovzbudí se. Soupeř už závěr odehrál zkušeně, zaslouženě vyhrál a bere body. Vzhledem k určitým nepříjemným okolnostem jsme s sebou vzali mladého brankáře, kterého musím jen pochválit, protože v několika momentech nás i podržel.

Tabulka po 10. kole

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 1052:3223
2.Český Těšín 1065:3821
3.Studénka 946:3521
4.Frýdek-Místek "B" 1046:3119
5.Poruba "B" 1057:3416
6.Bohumín 943:3316
7.Krnov 1031:3615
8.Horní Benešov 1037:519
9.Rožnov pod Radhoštěm 1032:547
10.Nový Jičín "B" 1013:780