Ve Frýdku-Místku byla zlomová třicátá minuta, Stodůlka byl strůjcem tří gólů z devíti

19.11.2017, Gabriela Juříková

Předposlední kolo Regionální ligy staršího dorostu se pro porubské mladíky odehrálo na ledě Frýdku-Místku. Po první třetině nebylo dle gólového stavu jasné, kdo utkání vyhraje, ale dle herní aktivity a nasazení se dalo předpokládat, že nebude trvat dlouho a RT TORAX Poruba utkání ovládne. A taky se tak stalo! Zlomovým časem byla třicátá minuta, kdy domácí během dvaceti čtyř vteřin třikrát inkasovali a od té doby, jakoby se z ledu vytratili. Výhrou 9:2, na níž se hattrickem podílel Daniel Stodůlka, se Porubští dostali na první místo před Šumperk, který má ovšem utkání k dobru.

Regionální liga staršího dorostu - 13.kolo ne 19.11.11:15
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba
2:9(1:1, 1:4, 0:4)
Branky a nahrávky: 16. Vlček, 35. Pastor – 3. Bořuta (Béreš, Timura), 23. Häring (Vojtášek), 30. Béreš (Bořuta, Bukowski), 30. Brodek (Stodůlka), 30. Stodůlka, 46. Stodůlka (Brodek), 47. Richtár (Häring), 53. Béreš (Bořuta, Bukowski), 55. Stodůlka (Timura, Brodek). Rozhodčí: Pelc – Carbol, Klimek. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 27:46. Diváci: 54. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5, 2:5, 2:9.
HC Frýdek-Místek: Hubáček (30. Morys) – Piskoř T., Kolář, Hýsek, Řehák, Hranický, Popelář – Pastor, Lednický, Vlček, Kapitanov, Piskoř M., Hudeček, Najzar, Kanaloš, Janík, Demel, Kolder, Zoubek
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Becher, Kroček, Husák – Béreš, Bukowski, Bořuta – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Richtár, Häring, Vojtášek – Anlauf, Dlouhý, Krátký

Více méně se hrálo na jednu branku, ale hosté ze svého tlaku a herní aktivity nedokázali vytěžit víc než jeden gól. Ten vsítil už v třetí minutě Richard Bořuta. Ani gólman Hubáček nevěděl, kudy mu kotouč propadl za brankovou čáru. Pak už ale nepustil žádnou střelu ani dorážku, kterými byl častován. Porubští celkem snadno vyhrávali osobní souboje, obírali soupeře o puky a hlavně jim byla velkou zbraní vyhraná buly.
Při signalizovaném vyloučení na straně hostů se domácí nacházeli v útočné třetině a z chaosu před Mrázkovou svatyní se zrodilo vyrovnání. Těsně nad ledem střílel Tomáš Vlček. Běžela šestnáctá minuta. Domácí pak nedokázali proměnit početní výhodu, kterou získali v závěru třetiny díky špatnému střídání Poruby. A ani útočná aktivita hostů nevyústila v gól, takže se do kabin šlo za stavu 1:1.

Ve druhé dvacetiminutovce HC RT TORAX nikterak ze svého nasazení neslevil, ba naopak, ještě přidal a navíc zintenzivnil střelbu a hlavně zlepšil umístění puků. Vedení zařídil Daniel Häring a v třicáté minutě přidali hráči trenérů Suchánka – Pavlačky tři touše do Rysí klece.
V čase 29:08 střílel Viliam Béreš, po vyhraném středovém buly ujel na bránu Jiří Brodek a v čase 29:13 slavil čtvrtý porubský gól. Z třicáté minuty uběhlo pouhých devatenáct vteřin a trefa Daniela Stodůlky zapříčinila vyhnání Gabriela Hubáčka z brankoviště. Mezi tři tyče frýdeckomístecké brány se postavil Daniel Morys. Domácím se po tomto impulsu podařilo v šestatřicáté minutě porubské vedení snížit na 2:5 díky Danielu Pastorovi.

Na tento gól ale domácí hráči nenavázali. Porubští drželi otěže utkání pevně ve svých rukách, a byť si odbyli několik oslabení, Mrázek udržel hosty na dvougólovém kontě. A ne že by Frýdeckomístečtí šance neměli! To jen Porubští dobře bránili a rychle otáčeli hru, čímž si vytvářeli i přečíslení. K tomu přidali tlak v brankovišti, a své vedení tak navýšili na konečných 9:2. Gólově se ve třetí třetině prosadili v přesilovce Daniel Stodůlka, o minutu později přidal gólové autorství Jan Richtár, podruhé se v zápase trefil Viliam Béreš a hattrick dokonal v čase 54:06 Daniel Stodůlka. V posledních minutách základní hrací doby mohl přidat svůj čtvrtý a celkově desátý gól, jenže Morys do dorážky vtěsnal k levé tyči beton.

Porubští se před posledním kolem základní části soutěže dostali o dva body před doposud vedoucí Šumperk, který své utkání doma s Valašským Meziříčím prohrál. Má však utkání k dobru.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): V první třetině jsme málo stříleli, jinak bychom asi vedli už po prvních dvaceti minutách. Od druhé třetiny se naše produktivita zlepšila i díky většímu důrazu a tlaku v brankovišti. Soupeře jsme přehrávali ve všech směrech a důležitou zbraní byla vyhraná vhazování. Zlomovým momentem byly naše tři rychlé góly, pak se domácí už nedokázali do zápasu vrátit. Kluci se hlavně ve třetí třetině dokázali dál koncentrovat a soupeři nedovolili žádné drama.