Poruba otočila zápas v Novém Jičíně, v nájezdech rozhodl Seidler

06.02.2016, René Chyla

RT TORAX začal zápas v Novém Jičíně náramně, jelikož hned v úvodu využil svou první přesilovku. Poruba měla i nadále více ze hry, své vyložené šance ale nedokázala proměnit, a tak se chopili slova svěřenci Aleše Flašara, kteří uštědřili Ostravanům lekci z produktivity. Ti dokázali vyrovnat a ve druhé třetině dvěma zásahy překlopit vedení na svou stranu. K obratu ale zavelel Jan Chaloupka, jenž šťastným gólem z nulového úhlu nachytal jinak perfektního Davida Iláše. David Zachar se o šest minut později vyrovnávací trefou osamostatnil na čele kanadského bodování porubského mužstva. Porubští další šance ale hodili za hlavu a tento duel tak musely rozseknout až penalty. V nich pak nerozhodl nikdo jiný než nájezdový mág Petr Seidler, který tak Porubě zajistil bonusový bod navíc. I přes vítězství po nájezdech však RT TORAX znovu klesá na pátou příčku.

2. liga - skupina Východ - 40.kolo so 6.2.17:00
Ďáblové Nový Jičín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Hoďa (Vašut), 29. Novotný (Gebauer), 34. Lehečka (Zdeněk) – 3. Vrána (Seidler, Slavík), 42. Chaloupka (Puškár, Zachar), 48. Zachar (Puškár), rozh. náj. Seidler. Rozhodčí: Netopil – Rožánek, Hanzlík. Vyloučení: 9:6, navíc Cabák (NJČ) a Puškár (POR) 10 min. OT. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 259. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
Ďáblové Nový Jičín: Iláš – Kužílek, Haloda, Hruška, Hoďa, Vašut, Cabák, Gebauer, Škumát, Kabeláč, Mikšan, Lehečka, Zdeněk, Málek, Ižacký, Novotný
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Slavík, Puškár, Ovšák, Vajda, Malý, Buček, od 29. Peslar – Ballner, Kilnar (od 40. Rimmel), Vaněk (od 39. Blahuta), Vrána, Sedlář, Seidler, Chaloupka, Zachar, Stejskal

Porubští hokejisté vstoupili do začátku utkání podle svých nejlepších představ. Po sporném faulu šli domácí do čtyř a RT TORAX tuto příležitost bez milosti potrestal. Seidlerovu střelu od modré dokázal tečovat mezi Ilášovy betony Lukáš Vrána – 0:1. V šesté minutě mohla navýšit skóre tatáž dvojice. Po Seidlerově nahrávce už Lukáš Vrána domácího gólmana překonal, kotouč si to však zamířil mimo prostor tří tyčí. I domácí ale svou první přesilovku využili. Přemysl Vašut vyslal do šance po pravé straně Davida Hoďu, jenž vymetl pravý horní růžek Tihlářovy brány – 1:1. Velkou příležitost měl pak Jan Chaloupka, který se zjevil sám před Ilášem, v rozhodujícím momentu ale napálil pouze gólmanovu výstroj.

Otočit utkání poté mohla dvojice Novotný – Lehečka, která doslova zatápěla porubské obraně. Ve zmatku se ale nakonec lépe zorientovali Porubští a neposedný puk dokázali uklidit do bezpečí. Nový Jičín i přesto mohl o pár minut později slavit. Robin Gebauer našel z ostrého úhlu před brankovištěm Dominika Novotného, jenž měl před sebou odkrytou branku – 2:1. David Zachar dostal k dispozici stoprocentní šanci na srovnání, porubský ostrostřelec ale pálil před prázdnou brankou slepými náboji. RT TORAX o chvíli později znovu dostal lekci z produktivity. Jakub Lehečka se natlačil až před brankoviště a prostřelil Tihláře nad pravé rameno – 3:1.

Ostravané snížili hned na začátku poslední dvacetiminutovky. Jan Chaloupka nahazoval už zpoza branky kotouč na Davida Iláše, jenž byl tak zaskočen, že se puk odrazil od jeho zad až za brankovou čáru – 3:2. Poruba zaslouženě srovnala ve 48. minutě. Jan Puškár přenechal černý kus pryže Davidu Zacharovi, který si zkušeně položil Iláše a zakončil bekhendem do odkryté kasy – 3:3. Radek Tihlář mohl vzápětí znovu inkasovat, v rozhodující chvíli se však blýskl perfektním zákrokem. Pět minut před koncem pak porubský gólman vytáhnul dalších pár famózních zákroků. Nejprve zlikvidoval tutovku Jakuba Ižackého a poté na Tihlářovi ztroskotal také Přemysl Vašut.

O vítězi sobotního utkání nerozhodlo ani následné pětiminutové prodloužení, a tak musely přijít na řadu samostatné nájezdy, ve kterých nejprve propálil Iláše Petr Seidler a poté definitivně rozhodl k levé tyči Vladimír Stejskal – 3:4.

Ostatní zápasy 40. kola II. ligy skupiny Východ

SK Karviná vs. HC Frýdek-Místek1:7
SHK Hodonín vs. HC Bobři Valašské Meziříčí4:2
Hokejový klub Opava vs. HC Moravské Budějovice 20052:3 náj.
HC Technika Brno vs. HC Kopřivnice2:1
VHK Vsetín vs. HC Lvi Břeclav3:2

Ohlasy k utkání

Radomír Grimm (HK Nový Jičín): Utkání jsme měli sice dobře rozehrané, ale i tak jsme rádi za bod, protože Poruba má kvalitní kádr o čtyřech pětkách. My jsme nastoupili pouze ve čtrnácti lidech, klukům určitě není co vytknout, jelikož bojovali až do konce. Samozřejmě pokud hrajete v takovém počtu, tak Vám už ke konci docházejí síly. V naší situaci je každý bod zlatý, hráčům bych chtěl za odvedený výkon poděkovat.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Začátek zápasu nám určitě vyšel, výborně jsme bruslili, měli jsme spoustu šancí. Místo jednoduchosti jsme ale hráli příliš složitě, až moc jsme kombinovali a znovu jsme se trápili v koncovce. Ve druhé třetině jsme se zase nechali vylučovat, dostali jsme velmi zbytečné dva góly. V té poslední jsme zamíchali se sestavou, což se ukázalo jako dobrý tah, jelikož jsme vyrovnali, pomohl nám také velmi rychlý gól na začátku. Troufám si říci, že jsme byli v té poslední dvacetiminutovce určitě lepším týmem, škoda jen dalších neproměněných šancí, po kterých bychom vedli 4:3. V nájezdech pak máme jedinou opravdovou jistotu, protože Petr Seidler vždycky ten gól dá, takže hlavně díky jemu ty penalty vyhráváme.