Čtrnáctou výhru nepřidali, Porubští junioři v Hradci nevstřelili ani branku

17.12.2014, Jonešová Lenka, Gabriela Juříková

Odložené utkání 5. kola nadstavby v Hradci Králové sehráli porubští junioři v netradiční den – středu – a vůbec jim to nepřineslo štěstí. Od začátku zápasu vše hrálo do karet domácím. Jednobrankové vedení navýšili v začátku druhé třetiny, a když se hostům nezdařilo využít nabídnutých příležitostí, dostali na hokejky potřebný klid a ve třetím dějství si výhru pojistili dalšími dvěma góly. V nadstavbě doposud neporažený tým ukončil šňůru celkem třinácti výher v řadě. Přesto si drží první pozici bod před Přerovem a dva body právě před Mountfieldem. Další utkání junioři RT TORAX Poruba odehrají v pátek 20. prosince ve Vsetíně.

Liga juniorů - 27.kolo st 17.12.16:30
Královští lvi Hradec Králové
HC RT TORAX Poruba 2011
4:0(1:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Nedvídek (Skála), 22. M. Bartoň (Nedvídek, Pavlík), 51. Miskář (Šeda), 59. Kovářů (Uhlík, Hronek). Rozhodčí: Bartek – Holeček, Vepřovský. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 78. Průběh utkání: 4:0.
Královští lvi Hradec Králové: Ašenbrenner – Vladyka, Košař, Hronek, Gančarčík, Bezděk, Piegl, Hercig – Kastner, Šeda, Skála, Miškář, Malinský, Pavlík, M. Bartoň, Kratochvíla, Uhlík, Kovářů, Pilař, Dudák, Nedvídek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Baca, Štěpán, Ryška, Kropka – P. Gola, R. Gola, Schwarz, Brnčál, Fibrich, Rataj, R. Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň.

Hradečtí se rychlým gólem ze druhé minuty dostali do vedení

Utkání s Porubou začalo velmi zostra. Gólmani obou mužstev se ještě nestihli ani pořádně zahřát a hostující Richard Šrámek už musel lovit kotouč zpoza svých zad. Lukáš Nedvídek totiž dostal přesnou přihrávku od Skály a z mezikruží překonal gólmana Poruby - 1:0. Po několika minutách si pěknou šanci vypracovali i hráči hostí. Mládek se dostal do úniku a mířil na hradeckého muže v masce, s jeho střelou si ale Ašenbrenner poradil.

To na druhé straně ujížděl obraně Poruby Ondřej Kovářů, jemuž se svezl touš po holi a hostujícího gólmana nakonec příliš neohrozil. Závěr třetiny se už pak nesl v duchu nepřesností zejména na straně Mountfieldu a další gól už nepadl.

Tlak domácích byl odměněn jedním gólem v úvodu třetiny

I vstup do druhé periody se více povedl domácím hráčům. Hosté se provinili držením, a Hradečtí tak dostali výhodu jednoho muže v poli navíc. Tu po několika sekundách po Nedvídkově přihrávce zužitkoval Martin Bartoň, jenž nedal Šrámkovi šanci - 2:0. Hráči Mountfieldu i nadále obléhali branku Poruby, nicméně ostravský strážce svatyně držel svůj tým nad vodou.

Porubští se provinili několika nedovolenými zákroky a svěřenci trenéra Krátošky byli na koni. Po klidnější pasáži v polovině třetiny o sobě dali značně vědět i hosté. Z přečíslení dva na jednoho střílel Schwarz, ale Ašenbrenner udržel neprůstřelnost. Nádhernou hokejovou akci poté předvedl Josef Fibrich, jenž si stáhl puk přes hradeckého obránce a domácího gólmana pak trefil jen do lapačky.

O vítězi rozhodly dva rychlé góly a využité přesilovky

Od prvních minut třetí třetiny bylo evidentní, že se hráči Poruby pokusí o comeback. Domácí tým dostali pod tlak a ten měl velké problémy s ubráněním pásma. Hradečtí se však nenechali zahanbit. Druhý gól v zápase mohl přidat Nedvídek, jenže Šrámek jeho střelu s klidem zlikvidoval.

Těsně po vypršení přesilové hry se znovu radovali hráči Mountfieldu. Po pohledné akci na jeden dotek překonal hostujícího gólmana Patrik Miškář a svůj tým dostal do tříbrankové vedení. Do samostatného úniku se na druhé straně řítil, v zápase hodně aktivní, Josef Fibrich, kterého čistě zastavil Martin Bartoň. Když v závěru přidal ještě čtvrtou branku Ondřej Kovářů, bylo o vítězi rozhodnuto. Doposud neporažený RT TORAX si v dohrávce 5. kola nadstavby odvezl z Hradce Králové první prohru. Po šesti kolech však nadále Porubští zůstávají na prvním místě bod před Přerovem, dva body pak na ně ztrácí právě Mountfield.

Ohlasy k utkání

Michal Pahulák (Mountfield HK): Myslím si, že jsme byli celý zápas lepší a soupeře jsme víceméně k ničemu nepustili. Šance měl vlastně jenom po našich chybách, takže jsme samozřejmě spokojení, protože jsme Porubu ještě neviděli hrát a nevěděli, co od tohoto týmu čekat. Ukázalo se, že bychom měli i v této nadstavbové části porážet skoro všechny mančafty.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Utkání bylo hodně kvalitní. Domácímu týmu vyšly vstupy do obou třetin, kdy jsme pak ztráceli už dva góly. Zápas byl hodně vyrovnaný, ale domácí neudělali téměř žádnou chybu v předbrankovém prostoru. I když jsme pak nějaké šance měli, gólově jsme se z nich neprosadili a když nedáte gól, tak nemůžete vyhrát. Naši hráči bojovali, snažili se, ale na domácí to nestačilo a gratuluji jim vítězství.