Junioři nedali Warrioru žádnou šanci, diváci viděli třináct branek

25.11.2014, Kateřina Juříková

V posledním kole Ligy juniorů hostil RT TORAX Poruba brněnský Warrior. Utkání se jevilo jako vyrovnané do doby, než začali domácí od deváté minuty proměněným trestným střílením dávat góly. Po první třetině vedli 4:0 a do konce prostřední části utkání přidali další dva zásahy. Hosté snížili před druhou přestávkou, což z jejich strany bylo vše. Za to Porubští si zastříleli a s dalšími šesti úspěšnými střelami vyprovodili Brno dvanácti góly. Na vysoké výhře Poruby se podílel celý tým. Čtyři hráči vsítili po dvou brankách a také čtyři si připsali tři kanadské body. Desátou branku se dlouho nikomu nedařilo vsítit, až to prolomil Robin Gola. Další zápasy sezóny budou známy po středečním rozlosování.

Liga juniorů - 22.kolo út 25.11.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
12:1(4:0, 2:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 9. Brnčál, 14. Holaň (Gola P., Mládek), 14. Baca (Schwarz), 20. Gola P. (Pobuta, Holaň), 30. Brnčál (Gálik), 39. Pobuta (Smrčka), 42. Gola R. (Havránek), 43. Holaň (Kropka), 44. Smrčka (Rataj, Bartoň), 53. Gola R. (Mládek, Havránek), 58. Gola P. (Štěpán), 59. Havránek (Gola R., Gálik) – 40. Růžička. Rozhodčí: Kubičík – Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 2:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 74. Průběh utkání: 6:0, 6:1, 12:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Baca, Štěpán, Gálik, Soukal, Kropka – Gola P., Gola R., Schwarz, Brnčál, Fibrich, Rataj, Bartoň, Mládek, Smrčka, Holaň, Havránek
HCM Warriors Brno: Maloch – Mytiska, Hladký, Vágner, Křenek, Marcello, Sabol, Klaus, Nohel, Polzer, Svoboda, Zechmeister, Růžička, Kazlepka, Dobšák, Kment, Sekanina

Po dvou dnech se na porubském ledě opět proháněl tým Warrioru Brno. Po mladších dorostencích změřili síly s RT TORAXem junioři. Na Porubské kombinace se velmi dobře připravili a velké štěstí měl v některých případech gólman Maloch. Gola možná ani nevěděl, jak puk ze vzduchu trefil a hostující gólman na druhou stranu jak jej chytil. Pak se ve velké šanci se ocitl Bartoň a v deváté minutě byl hákován Brnčál. Přestože dokázal vystřelit, čímž dal vyniknout hbité brankářské lapačce, nařídil hlavní sudí trestné střílení, které Denis Brnčál proměnil.

Warrior dostal šanci na vyrovnání v přesilovce. Usadil se v pásmu, dobře kombinoval a Šrámka častoval nepříjemnými střelami. Jedovatě poslal kotouč na bránu Klaus a posléze i Dobšák. Skóre se nakonec měnilo až po domácím oslabení. Hosté si špatně přebrali hráče. Zapomněli na středu hřiště na Vojtěcha Holaně, který si najel na přihrávku Patrika Goly zpoza brány, a po zazvonění tyče slavili domácí druhou branku. V téže minutě získal RT TORAX přesilovku, kterou proměnil střelou od modré čáry Jakub Baca – 3:0.

V závěru prvního dějství měl na hokejce snížení Růžička. Mířil hodně těsně k pravé Šrámkově tyči. V čase 19:48 se z protiútoku trefil pod lapačku Patrik Gola a dal hostům na cestu do kabin čtvrtý zásah do černého. Ve druhé třetině se zpočátku hrálo nahoru dolů, hosté se pokoušeli snížit domácí vedení, ale zapomněli si hlídat zadní vrátka a Denis Brnčál švihem prostřelil Malocha po páté. Zápas byl již pevně v rukou Poruby. Po polovině zápasu se sice do brejku dostal Nohel, jenže volil bekhendovou střelu v těsné blízkosti Šrámka a trefil jen nastavený beton.

Dvě minuty před koncem druhé třetiny si najel mezi obránce Klaus, gólmana si položil, ale puk nezvedl nad pravý beton. Na konci třicáté deváté minuty napřáhl u levého mantinelu Pavel Pobuta a puk přeskočil betony hostujícího brankáře. Gól do kabiny vstřelili i hosté. Šrámek po střele kotouč vyrazil, pak se mu povedlo postrčit jej ještě hokejkou, ale Michal Růžička puk nasměroval zpět na bránu a poskakující kotouč propadl Šrámkovy za brankovou čáru. První šanci třetího dějství měl Warrior konkrétně Polzer u levé tyče, ale pas od Nohela díky domácímu obránci nezpracoval.

Na druhé straně nepustil Maloch za záda střelu Baci. Ale v druhé minutě třetí dvacetiminutovky nestačil na střelu Robina Goly a Poruba vedla 7:1. Warrior se pak bránil tlaku a už se zdálo, že se osvobodí, ale proti byl Vojtěch Holaň. Po devátém gólu, který vsítil Marek Smrčka gólman Maloch naštvaně odjel na střídačku, ale posléze se přeci jen do brankoviště vrátil a pokračoval ve hře. S velkým náskokem chtěl něco udělat Růžička, ale porubský gólman na střelu dobře viděl a neměl problém ji vytěsnit do rohu.

Byl to jeden z mála pokusů Brna. Domácí pokračovali v ofenzívě a soupeře v podstatě drželi ve třetině. Desátý gól domácí borci nedokázali dlouho vsítit. Jakoby ani nechtěli. Ale nakonec desítku slavil Robin Gola, který si najel před bránu a odražený puk poslal pod horní tyč. Na rozdíl deseti branek navýšil mladší bratr předchozího střelce Patrik Gola. Brankář neudržel střelu Štěpána a z dorážky se právě mladší Gola trefil nad lapačku. Pak se do útoku dostali Brňaně a protože byl Radek Klaus zahákování Bacou, jel trestné střílení. Souboj se Šrámkem prohrál.

Hostující tým už dlouho působil odevzdaným dojmem a pro Porubu nebyl problém navýšit skóre o další branku. Gólman Maloch kapituloval po dvanácté, minutu před koncem utkání po střele Martina Havránka. Diváci v posledním utkání základní části ligy juniorů viděli celkem třináct branek. Celkem čtyři hráči Poruby vsítili po dvou gólech a podruhé v sezóně nasázela Poruba soupeři dvouciferný počet branek. Další zápasy budou známy po středečním rozlosování.