Junioři si hravě poradili s Hodonínem, gólman Mizera v premiéře vychytal čisté konto

21.09.2014, Gabriela Juříková

Ve svém třetím utkání Ligy juniorů se RT TORAX střetl s doposud úspěšnými vrstevníky s Hodonína. Hosté po třech zápasech sídlili za Vsetínem na druhé příčce a čekal se kvalitní duel. Jenže hosté si do Poruby formu nepřivezli. Měli problém překonat ofenzivní hru domácích mladíků, kteří jakoukoliv chybu trestali gólem. Proměnili první přesilovku, v oslabení proměnil trestné střílení Jonáš Mládek. Na sedmi brankách se dvěma podílel Jakub Schwarz a přidali se Baca, Csomor, Robin Gola a Rataj. Gólman Tomáš Mizera svou premiéru v porubské brance pečetil první vychytanou nulou.

Liga juniorů - 4.kolo ne 21.9.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
7:0(2:0, 3:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Schwarz (Kropka, Ryška), 12. Baca (Csomor), 22. Schwarz (Mládek), 27. Mládek TS, 45. Gola R. (Brnčal), 49. Rataj (Brnčal, Mládek). Rozhodčí: Mrkva – Kašinský, Ševčík. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 101. Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mizera – Kropka, Ryška, Pobuta, Štěpán, Baca, Charvát, Soukal – Mládek, Schwarz, Rataj – Csomor, Smrčka, Gola R. – Gola P., Brnčal, Holaň – Bartoň, Kurnik
SHK Hodonín: Zollpriester (27. Juračka) – Kulyk, Prčík, Kukliš, Maršálek, Vanek, Florek – Hložánek, Venclík, Kučera, Tomešek, Helísek, Janota, Sedlák, Šála, Černohous

V začátku se týmy oťukávaly a zkoušely jak soupeře předčít. Jezdilo se nahoru dolů, diváci sledovali nepřesné přihrávky a čekalo se, kdo dá první branku. V sedmé minutě šli do vedení domácí gólem Jakuba Schwarze, kterému na střelu zápěstím přihrál na střed hřiště Adam Kropka. Gólman Zollpriester na střelu sice viděl a sklapl včas betony, jenže puk měl dostatečnou rychlost a propadl až do sítě.

RT TORAXu se zadařilo i v první přesilové hře, kdy od modré po nahrávce Csomora vypálil Jakub Baca. Kotouč se odrazil od levé tyče dovnitř brány – 2:0. Hodonín pak hru přiostřil a šel tvrději do těla. Změnil i taktiku hry a přes střední pásmo přecházel dlouhými nahrávkami. Forčeking hosté vysunuli až na útočnou modrou a znepříjemňovali domácím rozehrávku. Závěr třetiny a část druhého dějství hrála Poruba přesilovku, ale z branky se radovala až v plném počtu hráčů, kdy ve druhé minutě hosté nechali na ose hřiště trestuhodně volného Jakuba Schwarze, který po přihrávce Jonáše Mládka střelou po ledě našel mezírku mezi betony.

Neuběhla ani minuta a hosté inkasovali po čtvrté. Do branky se z pravého rohu natlačil Martin Csomor a opět po ledě poslal kotouč za Zollpriesterova záda. Domácí gólman moc práce nezaznamenával, o to víc musel být na pozoru při náhodných hodonínských výpadech. Hlořánkovu dělovku bezpečně schoval do náruče. V následném oslabení ujel Schwarz a Mládek. Druhý jmenovaný byl podražen a rozhodčí nařídil trestné střílení, které Jonáš Mládek s jistotou proměnil.

Branku Hodonína šel hájit Michal Juračka. Pokračující přesilovka hostům nevycházela dle představ. V polovině zápasu si obě mužstva zahrála ve čtyřech a na ledě bylo najednou mnoho prostoru. Puk měli v moci domácí a Jurečku prověřil od modré čáry tvrdou střelou Pobuta. Na druhé straně se o to samé pokusil Prčík. Hra se opticky vyrovnala, hosté několikrát vystřelili na Mizerovu bránu, ale domácí gólman nadále držel čisté konto.

RT TORAX v ofenzivní hře pokračoval i ve třetí třetině. Soupeř měl puk v držení ojediněle. Brankář Jurečka pochytal několik nebezpečných porubských střel, ale na nenápadný odraz od hokejky Robina Goly stojícího před brankou nestačil reagovat. O čtyři minuty později sledoval brankář Juračka Brnčala za svou brankou, který poslal puk najíždějícímu Tomáši Ratajovi, kterého nechali hosté nehlídaného, a střelou k druhé tyči zvyšoval na 7:0.

Hodonín prověřil Mizerovy postřehy střelou Vanka, posléze Černohouse a po vyhraném buly pálil od modré čáry Venclík. Zbývající čas do konce zápasu se hrál hurá hokej. Hosté chtěli vsítit alespoň čestný gól, ale Mizera uhlídal čisté konto a získal při své porubské premiéře v brance shut–out. Hodonín poprvé po třech utkáních nebodoval.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (RT TORAX Poruba): V dnešním utkání jsme místo kvapíkového tempa zvolili spíše ospalejší tempíčko. Možná k tomu přispěl i výkon soupeře, který si za celý zápas vytvořil snad jen dvě nebo tři gólové příležitosti. Přesto vítězství s nulou a dát sedm branek soupeři, který v předchozích třech zápasech pokaždé bodoval, je určitě potěšující. Zvlášť když příležitost dostala celá hráčská lavice.

Stanislav Beťko (HC Hodonín): Dnes byla ve všech směrech jednoznačně lepší Poruba. Myslím si, že v dnešním rozpoložení, v kterém jsme přijeli a po výkonu předvedeném na ledě, jsme neměli absolutně šanci pomýšlet na body. Soupeř měl kompaktní tři lajny, což se o nás říci nedalo. Vítězi proto gratuluji, vítězství bylo zasloužené.