Porubští hokejisté jasně přehráli Hodonín a jsou krok od postupu do semifinále!

01.03.2014, Redakce

Sobotní podvečer patřil na porubském zimáku třetí čtvrtfinálové bitvě mezi Porubou a Hodonínem. A šlo skutečně o hodně, čehož si oba celky moc dobře uvědomovaly. Přesto to byl právě RT TORAX, kdo prakticky od úvodních minut diktoval tempo hry a vytvářel si větší porci šancí. Porubští hokejisté sehráli velmi dobré utkání, což korunovali i pěti vstřelenými góly. Obětaví Drtiči tentokrát nemohli pomýšlet na úspěch a na jih Moravy cestují s druhou porážkou. Dvakrát se mezi střelce zapsal Petr Seidler, třemi body se blýskl Luděk Krayzel. Svěřenci trenéra Tomáše Sršně si vypracovali postupový mečbol a už v pondělí mohou v hodonínském pekle rozhodnout o postupu do semifinále!

2. liga - skupina Východ - ČF3 so 1.3.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SHK Hodonín
5:2(2:1, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Seidler (Krayzel, Sedlář), 17. Seidler (Sedlář, Krayzel), 23. Buček (Vaněk), 43. Krayzel (Buček), 46. Vaněk (Prokop) – 13. Ketner (Štumpf), 48. Peš (Špok). Rozhodčí: Fiala, Trombík – Bojda, Mikler. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 407. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2. Stav série: 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Šindelář, Hruzík, Peslar, Slavík, Prokop, Javín – Sedlář, Krayzel, Kilnar, Zachar, Vrána, Seidler, Pavlačka, Chaloupka, Vaněk, Buček.
SHK Hodonín: Barus (46. Kotvan) – Grman, Ketner, Kulyk, Směřička, Pokorný, Miklík, Kulich – Kříž, Skočovský, Špok, Kučera, Smetana, Štumpf, Škorik, Peš, Velechovský, Jurásek, Vrba, Charvát, Mika.

Oba celky si určitě uvědomovaly důležitost třetího čtvrtfinálového střetnutí, které zpočátku přineslo opatrný hokej. Postupem času ale převzala otěže utkání do svých rukou Poruba, která se radovala z poměrně brzkého vedení. V přesilové hře stál u zrodu akce veterán Krayzel, jenž našel na brankovišti operujícího Petra Seidlera a ten už prokázal svůj střelecký um a trefil se z první neomylně k levé tyči – 1:0.

RT TORAX vstřelená branka očividně nabudila a Filip Barus se měl v brance co ohánět. Dvakrát už měli porubští střelci před sebou takřka odkrytou klec, ale mladý gólman se blýskl skvělými zákroky a dokázal se včas přesunout ke druhé tyči. Zahozené šance mohly favorita mrzet, přesilovou hru totiž dokázali využít i Drtiči. Nikolas Kelner předvedl skvělou práci na brankovišti a bylo srovnáno – 1:1.

Inkasovaný gól se na domácím výkonu nikterak neprojevil a ještě do přestávky se skóre opět překlopilo na stranu porubského celku. Sedláře nejprve Barus vychytal, ale na následnou dobře mířenou dorážku Petra Seidlera už byl krátký – 2:1. Kdo čekal v prostředním dějství výraznou změnu obrazu hry, musel být zklamán. RT TORAX byl nadále důraznějším, bruslařsky vyspělejším a aktivnějším celkem.

Vaněk ještě přečíslení nedotáhl do gólového konce, ale následná akce už změnu skóre přinesla. Porubský štírek vybídl ke skórování Martina Bučka, jenž si krkolomně zpracoval puk a poslal jej do opuštěné klece Drtičů – 3:1. V dalších minutách se často vylučovalo. Krayzel v jedné z početních výhod nastřelil horní tyč, naopak hosté měli ideální příležitost zkorigovat stav v přesilovce pět na tři.

Gólový přívlastek však neměly jak závar na brankovišti, tak i jedovatá střela Kříže, kterou Tihlář schoval do lapačky. V závěru třetiny ještě zahrozila nejaktivnější porubská formace, Barus se ale dokázal proti Sedlářově pokusu výborně přesunout. Podobným zákrokem odstartovalo i závěrečné dějství, tentokrát však protáhl Jurásek domácího gólmana. Za další minutu naopak přidala uklidňující gól Poruba.

Buček našel před brankou volného Luďka Krayzela a ten jen gólem dokumentoval svůj skvělý výkon v sobotním klání – 4:1. Za další tři minuty přidala rozjetá domácí mašina další gól. Rostislav Vaněk spíše jen nahodil kotouč a ten k překvapení všech skončil za zády zklamaného Baruse, místo nějž se mezi tři tyče postavil Kotvan – 5:1. A hned byl svědkem snížení Drtičů, kteří ještě kousali.

Petr Peš si na brankovišti zpracoval těžkou přihrávku Špoka a poslal puk do úplně prázdné porubské klece – 5:2. Hodonín branka nabudila a v dalších minutách byl aktivnější, Jurásek ale v zajímavé pozici trefil jen dobře chytajícího Tihláře. Závěr si už Poruba zkušeně pohlídala a zaslouženě se radovala z druhého vítězství v sérii. Čtvrtá bitva je na programu už v pondělí na jihu Moravy.

Výsledky ostatních utkání 3. čtvrtfinále play-off:

LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 2:3 (stav série 1:2)
HC Slezan Opava – VHK Vsetín 2:4 (stav série 2:1)
HC ZUBR Přerov – VSK Technika Brno 3:4 sn. (stav série 2:1)

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Jsme spokojeni, kluci nastoupili do utkání velmi dobře připravení a plnili přesně to, co jsme jim řekli. Vedeme 2:1, ale ještě nic není rozhodnuto, stále nás čeká hodně práce.

Jan Prčík (SHK Hodonín): Poruba byla v utkání důraznější. Udělali jsme chybu před gólem na 3:1, pak jsme tam měli jednu šanci a hlavně mě mrzí nevyužitá přesilovka pět na tři. Třeba by pak hra vypadala jinak. Budeme se snažit o to, abychom se tady ještě jednou vrátili.