Opět rozhodla třetí třetina! Tentokrát Přerov odjíždí s plným počtem bodů

08.02.2014, Gabriela Juříková

Zbývá pár kol do konce základní části východní skupiny druhé ligy a týmy ze středu tabulky sbírají body jak se dá, aby se udržely, či dostaly do play-off. Na led Poruby přijel aktuálně šestý Přerov a od začátku dokazoval, že se na utkání s papírově lepším soupeřem připravoval. Poruba šla ve druhé minutě do vedení brankou Aleše Kilnara, jenže hosté do tří minut odpověděli a když přidali v osmnácté minutě vedoucí branku, na tahu byli domácí. Do minuty bylo vyrovnáno. Ve druhé třetině RT TORAX dvakrát vedl a Zubři dvakrát vyrovnali a tak musela rozhodnout až třetí třetina, v jejímž závěru se dařilo více hostům a brankou Kovaříka vedli. Domácí pak zkusili hru bez brankáře, ale jen inkasovali šestý gól. RT TORAX čtvrté vzájemné utkání nezvítězil a Přerov si zaslouženě odvezl tři body.

2. liga - skupina Východ - 40.kolo so 8.2.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
4:6(2:2, 2:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Kilnar (Vrána), 19. Pavlačka (Buček), 25. Vrána (Vaněk, Šindelář), 30. Kilnar (Vrána)– 5. Sakrajda (Ditrich), 18. Šťastný (Osina, Pala), 27. Sakrajda (Janota), 37. Matula (Šťastný), 55. Sedlák (Běhal), 60. Kovařík (Haloda). Rozhodčí: Vaněk – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 251. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (30. Gleich) – Šindelář, Javín, Peslar, Wolf, Slavík, Prokop – Vaněk, Sedlář, Krayzel, Kilnar, Zachar, Vrána, Seidler, Buček, Chaloupka, Pavlačka, Zuber, Gřeš.
HC ZUBR Přerov: Sklenář (30. Vojtek) – Pala, Osina, Janota, Vlček, Běhal, Matyáš, Tomeček – Haloda, Sedlák, Kavařík, Sakrajda, Brančík, Ditrich, Šťastný, Matula, Málek, Školoud, Kolář, Blinka.

Porubští hokejisté zdolali Přerov už v předchozích třech vystoupeních a dobře vstoupili i do čtvrtého klání sezony. Přítomná hrstka diváků se ještě nestačila pořádně usadit, když se prudkou střelou prosadil Aleš Kilnar. Radost však domácím nevydržela příliš dlouho. Ditrich zachytil porubskou rozehrávku a našel ještě lépe postaveného Petra Sakrajdu, jenž zamířil šikovně mezi Tihlářovy betony. Zubry vstřelená branka očividně povzbudila a v dalších minutách byli nebezpečnějším týmem.

Aktivitu časem vyjádřili i gólově. Při hře čtyři na čtyři se bleskově po buly prosadil přesnou střelou David Šťastný. Gólové hody pokračovaly i nadále a ani svěřencům trenéra Kočary nevydrželo vedení příliš dlouho. Porubští se usadili v útočné třetině a v závěru úvodního dějství srovnali krok zásluhou Marka Pavlačky, jenž podruhé vyzrál na Sklenáře. Po divokém průběhu se tedy odcházelo do šaten za nerozhodného stavu 2:2. A diváci si přišli na své i ve druhé dvacetiminutovce

Hned v jejím startu jsme byli svědky dalšího obratu ve skóre. Na konci pohledné porubské kombinace stál tradiční střelec Lukáš Vrána. Ale i tentokrát stačily hostům pouhé dvě minuty k vyrovnání a branka to byla vskutku šťastná. Petr Sakrajda spíše jen nahazoval puk na Tihláře, jenže kus černé pryže se s pomocí tyče dostal za brankovou čáru. Vzápětí měl na holi čtvrtý porubský gól Chaloupka, jehož střelecký pokus zastavila až dobře postavená tyč zubří klece.

Až v přesilové hře domácí zase převážili pomyslné misky vah na svou stranu. Dobře sehranou přesilovou hru zakončoval přesně Aleš Kilnar. Vzápětí oba celky vyměnily gólmany, do přerovské svatyně se postavil Martin Vojtek. domácí branku šel hájit Michal Gleich. A ještě do přestávky musel lovit touš ze sítě, když jej překonal vcelku jednoduchou střelou Dominik Matula. Před závěrečnou částí bylo za stavu 4:4 nadále vše naprosto otevřené.

Ve třetí tercii byla k vidění pořádně vyrovnaná bitva o každý kousek ledu. Každý chvilku tahal pilku a duel směřoval k zaslouženému prodloužení. Jenže pět minut před třetí sirénou přišlo rozuzlení dramatické zápletky. Bleskovou přerovskou akci zakončil Zdeněk Sedlák, který se stal hrdinou duelu. V závěru sice Porubští hráli v oslabení, přesto zkusili hru bez brankáře, v níž pouhé čtyři sekundy před koncem pečetil vítězství Hanáků Lubomír Kovařík.

Ostatní výsledky 40. kola II. ligy – sk. B (Východ):

HC Orlová – SHK Hodonín 3:2 sn.
VSK Technika Brno – HC Nový Jičín 6:1
HC Lvi Břeclav – HC Frýdek-Místek 3:8
LHK Jestřábi Prostějov – HC Slezan Opava 2:1 sn.
VHK Vsetín – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že jsme začali slušně, ale bohužel postupem času jsme opět ustoupili od naší hry. Bylo tam hodně chyb v naší obranné třetině a zbytečných faulů v útočném i obranném pásmu. Pokud nebudeme hrát disciplinovaně, tak budeme mít problémy se všemi soupeři. Musíme během čtrnácti dní se dát rychle dohromady, jinak budeme mít velké problémy. Neplníme si obranné úkoly, nehrajeme jednoduše, nedáváme puky ven ze třetiny a z toho pramení individuální chyby.

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): S výsledkem jsme spokojeni. Samozřejmě v naší hře se objevily nějaké výpadky, ale ty se naštěstí objevily i ve hře domácích. Nakonec jsme byli šťastnějším týmem. Něco jsme si před zápasem řekli, zpočátku jsme si to sice moc neplnili, ale pak jsme zvýšili aktivitu. Jsou to pro nás cenné body, chceme se dostat do nejlepší čtyřky, uděláme pro to maximum, ale nemáme to ve svých rukou.