Porubě nevyšla druhá třetina, z brněnského ledu se vrací s prázdnou

25.09.2013, Dominik Turan, redakce

S cílem protáhnout minisérii výher na tři utkání zajížděli svěřenci trenéra Tomáše Sršně na led brněnské Techniky. A v první třetině k tomu měl RT TORAX slušně nakročeno, když jeho aktivitu přetavil ve vedoucí trefu Rostislav Vaněk. Jenže to bylo ze strany porubských střelců vše. Vysokoškoláci ještě v téže třetině srovnali krok a v prostřední dvacetiminutovce čtyřmi trefami v rozmezí pouhých osmi minut rozhodli o svém vítězství. Po páté trefě opustil brankoviště Radek Tihlář a místo něj se divákům představil Michal Gleich, který už v poklidném závěru neinkasoval. Už v sobotu Porubští hostí nováčka z Orlové a nic jiného než tři body nepřichází v úvahu.

2. liga - skupina Východ - 4.kolo st 25.9.18:00
Technika Hockey Brno
HC RT TORAX Poruba 2011
5:1(1:1, 4:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Štindl (Odehnal), 26. Fadrný (Habrovec, Česnek), 29. Odehnal (Havíř), 30. Benýšek (Klimeš), 34. Česnek (Fadrný) – 14. Vaněk (Šindelář, Krayzel). Rozhodčí: Netopil – Maťašovský, Musil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 191. Průběh utkání: 0:1, 5:1.
Technika Hockey Brno: Chvátal – Klimeš, Štindl, Zapletal, Havíř, Habrovec, Košecký, Dittrich – Česnek, Fadrný, Jurča – Odehnal, Benýšek, Hnilička – Brzobohatý, Zábranský, Látal – Pargáč, Bělohlávek, Buhaj – Čtvrtníček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář (34. Gleich) – Wolf, Šindelář, Javín, Prokop, Slavík, Peslar, Vajda, Hruzík – Krayzel, Vaněk, Pavlačka – Vrána, Seidler, Buček – Chaloupka, Zachar, Piják – Kysučan.

První polovina úvodní periody byla na velké šance poměrně chudá, více ze hry měli hráči Ostravy. Ti se ve druhé početní výhodě dostali do vedení díky učebnicové teči Rostislava Vaňka ve čtrnácté minutě. O necelé dvě minuty později měl možnost navýšit náskok svého týmu stejný hráč, rána z mezikruží ale letěla těsně nad víko.

Naštěstí pro Techniku zde platilo pořekadlo nedáš – dostaneš, a tak se v signalizované výhodě po nahrávce Vlastimíra Odehnala prosadil Petr Štindl nádhernou střelou do šibenice. V závěru se dostali do obrovské šance opět hráči Poruby, kteří nedokázali poslat za Chvátalova záda nepokrytý puk poskakující v brankovišti.

Ve druhé třetině se první šance urodila z holí hráčů hostujícího týmu, tu ale Chvátal svým výjezdem zlikvidoval, to bylo ze strany Ostravy v této třetině vše a hlavní slovo si vzaly Sovy. Technika si prvně přiklonila vedení na svou stranu gólem Jana Fadrného který využil zaváhání ve střídání hostů a potom si během pěti minut vytvořila solidní náskok.

Ve hře čtyři na čtyři se z dorážky střely Davida Havíře prosadil Vlastimil Odehnal, poté přesně o minutu později zvyšoval skóre na 4:1 Karel Benýšek . Skóre ve druhé třetině uzavřel Jan Česnek a svým gólem vyhnal zkušeného ostravského gólmana Radka Tihláře, který jeho nahození velmi podcenil.

Ve třetí třetině se hra zase vyrovnala, ale skóre už se neměnilo. K vidění byly šance Miroslava Javína ze strany hostů, nebo nepovedený bekhendový blafák Vlastimila Odehnala na domácí straně. Dvě sekundy před koncem mohl skóre ještě navýšit Petr Jurča, ale z dobré pozice netrefil bránu. Technika dnes uštědřila Porubě lekci z produktivity a tři body zůstávají v Brně.

Ostatní výsledky 4. kola II. ligy – sk. Východ:

VHK Vsetín – SHK Hodonín 1:5
HC Slezan Opava – HC Bobři Valašské Meziříčí 3:2
HC Orlová – HC Frýdek-Místek 2:8
LHK Jestřábi Prostějov – HC Nový Jičín 4:2
HC Lvi Břeclav – HC ZUBR Přerov 2:7

Ohlasy k utkání

Roman Kaňkovský (VSK Technika Brno): V první části jsme byli trošku rozpačití, jelikož jsme nechodili moc do těla a podobně. Poté se ale náš pohyb zlepšil, do toho jsme dali nějaké góly, takže se nám poměrně dařilo. Dále jsme hráli už dobře, obrana si to pohlídala a zvítězili jsme.

Roman Kotala (HC RT TORAX Poruba 2011): Začali jsme dobře, ale po individuální chybě soupeř vyrovnal. Dále jsme měli k dispozici přesilovku pět na tři, kterou jsme nevyužili a Technika nám na druhé straně nějaké branky nasázela. V závěrečné části šel náš výkon rapidně dolů.