Vyrovnané utkání s Přerovem ztratila Poruba opět až v samotném závěru

20.02.2013, Adam Bagar

Až poslední kolo rozhodovalo nejen o složení dvojic pro čtvrtfinále play-off, ale i o vítězi základní části, k čemuž měl nejblíže právě Přerov. Ten byl v první třetině lepším týmem a zaslouženě se dostal do vedení. Od druhé části RT TORAX zlepšil pohyb a rázem se karty zcela obrátily a postupně i výsledek, když se trefili Petr Seidler a Lukáš Vrána. Podobně jako v duelu s Opavou však ani tentokrát porubští hokejisté své vedení neudrželi. Osm minut před koncem Zubři srovnali a v závěrečných vteřinách dokonce převážili pomyslné misky vah na svou stranu. Poruba podlehla Přerovu, který se stal vítězem základní části, 2:3 a ve čtvrtfinále změří síly se Vsetínem.

2. liga - skupina Východ - 42.kolo st 20.2.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
2:3(0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 28. Seidler (Buček), 43. Vrána (Seidler) – 14. Blinka (Skoumal, Sprušil), 52. Kudělka (Skoumal, Vojtek), 60. Kundrátek (Sakrajda, Brančík). Rozhodčí: Czubaj – Moravec, Mikler. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 342. Střely na branku: 25:21. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl – Šindelář, Wolf, Prokop L., Prokop P., Slavík, Hruzík – Sedlář, Krayzel, Vaněk – Buček, Vrána, Seidler – Hašek, Pavlačka, Kysučan.
HC ZUBR Přerov: Vojtek – Pala, Tomeček, Vlček, Kudělka, Ferenc, Osina – Sedlák, Goiš, Málek – Brančík, Kundrátek, Sakrajda – Skoumal, Sprušil, Blinka – Rajnoch.

Zubři si hned v úvodních vteřinách utkání zahráli přesilovku. V ní na modré napřáhl Vlček a po teči jednoho z bránících hráčů skončil puk jen těsně nad břevnem. Hanáci byli nadále aktivnější, ale vyložené brankové příležitosti nepřicházely, zato nepřesností bylo na obou stranách požehnaně. Přesto se diváci alespoň jedné trefy v první dvacetiminutovce dočkali.

Skoumal kouzlil s pukem tak dlouho až se odrazil na hůl Matěje Blinky, který se s tím nepáral a výstavní střelou pod horní tyč otevřel skóre zápasu. RT TORAX zaujal snad jen individuálním průnikem Patrika Prokopa, kterého nadvakrát vychytal Vojtek. Do kabin se šlo za těsného stavu 0:1.

Do druhé periody naopak lépe vstoupili porubští hokejisté, kteří stále častěji okupovali prostor před přerovskou brankou. Dlouhou Vojtkovu neprůstřelnost, která trvala téměř sto minut, ukončil až Petr Seidler. Ten dostal bezprostředně po buly na brankoviště přesnou přihrávku od Bučka a dokázal touš zvednout přesně nad Vojtkovo rameno.

RT TORAX pokračoval v optické převaze, šancí však bylo nadále velmi málo. V úplném závěru prostředního dějství byli blízko gólu naopak Zubři, když se Brančík protáhl až před Rudla, který jen tak tak kotouč udržel. Ve třetí části nerozhodný stav dlouho nevydržel. Petr Seidler totiž zajel s pukem za branku a šikovnou zadovkou našel Lukáše Vránu. Vojtek se přesouval ke druhé tyči a porubský forvard tak měl poměrně snadnou úlohu.

Radost vydržela porubským hokejistům pouhých osm minut. David Kudělka se z prostoru levého kruhu trefil ideálně nad Rudlovu lapačku a začínalo se prakticky od začátku. Opatrný souboj směřoval k prodloužení, ale domácí v úplném závěru vyrobili dvě chyby. Nejprve Goiš v samostatném úniku neuspěl, když ztroskotal na Rudlovi, ale následně Marek Kundrátek vyjel drze zpoza branky a překonal ležícího Rudla, čímž rozveselil tábor svých fanoušků. Domácím v závěru nepomohla ke srovnání ani hra bez brankáře.

Poruba tak ve vyrovnaném klání podlehla Přerovu těsně 2:3. Po zápase ještě převzal porubský kapitán Martin Buček od svých fanoušků dort s hokejovou tématikou za předvedené výkony v základní části. V play-off se Poruba utká se Vsetínem a začne již v sobotu 2. března na domácí půdě. Hokejisté Přerova se v první fázi vyřazovacích bojů střetnou s Novým Jičínem.

Ostatní výsledky 42. kola II. ligy – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC Frýdek-Místek 2 : 1
HC AZ Havířov 2010 – HC Bobři Valašské Meziříčí 7 : 0
LHK Jestřábi Prostějov – HC Baník Karviná 4 : 7
HC Nový Jičín – HC Slezan Opava 0 : 5

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že diváci viděli z obou stran fantastický hokej. Bohužel v závěru rozhodla chyba v našem obranném pásmu, kdy jsme šli zbytečně tři do rohu. Chtěl bych poděkovat klukům za výborný výkon, je z toho si třeba vzít rychle do play-off ponaučení, že je potřeba hrát celých šedesát minut a nevypustit ani jednu minutu, protože pak se může celý výborný výkon otočit v náš neprospěch.

Lubomír Václavíček (HC ZUBR Přerov): Jsme spokojeni, že jsme utkání zvládli a udrželi si první místo. Byl to vyrovnaný zápas, i když možná v první třetině jsme měli zpočátku více ze hry. Pak jsme přenechali iniciativu domácím, kteří vycítili, že nehrajeme v úplné pohodě, zlepšili pohyb, dostali nás i pod tlak a zaslouženě srovnali. Pak se dokonce ujali vedení, ale nám se naštěstí podařilo poměrně rychle vyrovnat. V závěru Poruba nevyužila přesilovku a pak vyrobila dvě hrubky, první ještě gólman chytil, ale druhou jsme potrestali a šťastně jsme vyhráli. Domácí si minimálně bod zasloužili.