Poruba zvítězila posedmé v řadě, s Bobry se však značně natrápila

12.01.2013, Adam Bagar

Porubští hokejisté přivítali ve 32. kole soutěže beznadějně poslední Valašské Meziříčí. Utkání však pro RT TORAX vůbec jednoduché nebylo, houževnatí Bobři totiž na porubském ledě nepodali vůbec špatný výkon a hned třikrát v utkání se dostali do vedení. Přesto odjíždějí na Valašsko s prázdnou. Poruba totiž ve třetí části zcela převážila misky vah na svou stranu. O rozhodující branku se nakonec postaral šest minut před koncem Štefan Šimkovič. Po těsném výsledku 4:3 se tak série porubských výher natáhla již na sedm utkání. V dalším utkání se Sršňův výběr představí na ledě vedoucího Přerova.

2. liga - skupina Východ - 32.kolo so 12.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Bobři Valašské Meziříčí
4:3(1:2, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 2. Vaněk (Šimkovič), 34. Pavlačka (Kilnar, Chaloupka), 49. Vychodil (Mládenka), 54. Šimkovič (Slavík) – 1. Bokroš (Voznica, Ambruz), 16. Machala (Heča, Bokroš), 43. Bokroš (Heča, Voznica). Rozhodčí: Czubaj – Barteček, Moravec. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 398. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Prokop L., Prokop P., Mládenka, Vychodil, Slavík, Axman – Seidler, Vrána, Buček – Šimkovič, Holuša, Vaněk – Kilnar, Pavlačka, Chaloupka.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák – Ambruz, Bokroš, Coufal, Heča, Knebl, Kvapil, Lyzák, Lehečka, Machala, Martiník, Maršálek, Máša, Mikel, Prycl, Smetana, Vajda, Varga Mar., Varga D., Voznica.

Ještě před začátkem duelu byli generálním manažerem klubu Pavlem Hinnerem obdarováni dva oslavenci – předseda klubu Petr Seidler oslavil své 50. a kustod Ivo Trojanský 60. narozeniny.

Úvodní vteřiny samotného utkání přinesly velmi zajímavé momenty a především góly. Patrik Prokop sice ještě ztroskotal na Slovákovi, ale z bleskového protiútoku udeřilo jako první Valašské Meziříčí. Voznica našel v přečíslení lépe postaveného Lukáše Bokroše a ten rychlou přízemní střelou překonal Gleicha. Uběhlo však pouhých devětadvacet vteřin a důvod k radosti měla i Poruba. Šimkovič poslal puk před branku na úplně volného Rostislava Vaňka, který se v takových momentech nemýlí.

RT TORAX měl sice územní převahu, ale do vyložených šancí se příliš nedostával. Podruhé v utkání tak šli do vedení Valaši. V přesilové hře spíše jen nahodil puk od modré čáry Patrik Machala a k překvapení všech skončil až za Gleichovými zády. V závěru třetiny byli nebezpečnější Bobři. Nejprve nechala domácí obrana před brankou trestuhodně Smetanu a následně měl na pravé straně až příliš prostoru Coufal, jenž zamířil těsně okolo levé tyče. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:2.

V prostřední dvacetiminutovce si Poruba vytvářela tlak, ale Jiří Slovák přitahoval puky jako magnet. Zneškodnil šanci Patrika Prokopa, který se natlačil až do brankoviště, i individuální akci Pavlačky. Až těsně po polovině střetnutí se domácí dočkali zasloužené odměny v podobě vyrovnání. Kilnar našel mezi kruhy volného Marka Pavlačku a ten jako správný kapitán zamířil nechytatelně pod horní tyč. Před závěrečnou tercií tak bylo za stavu 2:2 nadále vše otevřené.

Hned v úvodu třetí periody se dočkali hosté při signalizované výhodě třetí branky. Ta však nemohla být pro posunutou branku uznána. Bobry tak mohla těšit alespoň dlouhá přesilovka pět na tři. V ní si Gleich s pokusem Heči ještě stačil poradit, ale na dorážku Lukáše Bokroše již byl krátký. Poruba dokázala srovnat zásluhou bleskově využité přesilovky. Na modré čáře napřáhl David Vychodil a kotouč si našel cestu až do Slovákovy branky.

Favorit v tu chvíli soupeře nepřehrával, přesto se dostal necelých sedm minut před koncem do vedení. Při kontaktu s hráči v předbrankovém prostoru Slovák upadl a domácí toho dokázali využít, když do Slavíkovy střílené přihrávky vložil hůl Štefan Šimkovič a Poruba poprvé v utkání vedla. Hosté se sice hodně zlobili, ale hlavní arbitr branku po poradě s čárovými kolegy uznal. V závěru měl rozhodnutí na holi Seidler, ale nechal vyniknout Slováka. Když pak hostům nepomohla ani krátká hra bez brankáře, skončilo utkání těsnou výhrou Poruby 4:3.

Ostatní výsledky 32. kola II. ligy – sk. Východ:

HC AZ Havířov 2010 – HC Slezan Opava 3 : 1
HC Nový Jičín – HC Baník Karviná 4 : 2
LHK Jestřábi Prostějov – HC Frýdek-Místek 6 : 2
VHK Vsetín – HC ZUBR Přerov 1 : 4

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas s Valašským Meziříčím byl velmi těžký, protože jsme hráli se soupeřem, který nemá co ztratit a snaží se hrát hokej. Dostali jsme se vždy do tlaku tím, že soupeř o gól vedl. Naštěstí ve třetí třetině se nám utkání podařilo otočit. Je to velmi cenné vítězství a kluci zaslouží pochvalu za odbojovaný výkon.

Josef Málek (HC Bobři Valašské Meziříčí): Nehráli jsme sice nějaký oslnivý hokej, ale mohli jsme si sáhnout na body. Byl to vyrovnaný zápas a určitě jsme si bod zasloužili, ale bohužel to bylo v moci úplně někoho jiného než Poruby a Valašského Meziříčí. Jsem z toho velmi rozhořčený. Více se k tomu vyjadřovat nebudu, protože by se to muselo celé vypípat. Toto už nemá s hokejem nic společného.