Poruba se dočkala vítězství, Frýdek - Místek zdolala po prodloužení

07.01.2012, Adam Bagar

Po další těsné domácí porážce chtěli porubští hokejisté konečně uspět. Na vítězství před domácím publikem čekali již dva měsíce a svou nelichotivou bilanci dokázali proti Frýdku - Místku zlomit. Porubě vyšla první perioda, ve které svého soupeře přehrávala, což dokázala vyjádřit i dvěma góly. Ve druhé tercii hosté přidali a dokázali dokonce vyrovnat. Přestože si RT TORAX v závěrečné dvacetiminutovce vytvořil více šancí, šel zápas až do prodloužení. V něm rozhodl po necelých dvou minutách Pavel Zdráhal. Dva body si do statistik připsal také Jan Matějný. Sérii tří domácích střetnutí zakončí Porubští ve středu duelem s vedoucí Karvinou.

2. liga - skupina Východ - 33.kolo so 7.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Frýdek-Místek
4:3p(2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Matějný (Zdráhal, Chajretdinov), 20. Galgonek (Matějný), 35. Vaněk (Chajretdinov), 62. Zdráhal (Seidler, Šindelář) - 25. Mach (Šebesta, Diviš), 34. Diviš (Jindřich), 38. Kabeláč (Krutil, Sluštík). Rozhodčí: Fiala - Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 304. Střely na branku: 49:32 (18:8, 12:14, 16:8 - 3:2). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Rudl - Šindelář, Wolf, Prokop, Chajretdinov, Kovář, Klimíček - Vaněk, Krayzel, Chaloupka - Seidler, Pavlačka, Zuber - Galgonek, Zdráhal, Matějný - Kilnar, Němec, Ďurica.
HC Frýdek-Místek: Láníček - Podešva, Gančarčík, Jindřich, Gajda, Kudláček, Měkýš, Krutil - Mach, Bártek, Kabeláč, Diviš, Matysz, Sluštík, Gogolka, Majling, Číhal, Šebesta, Mareček, Škatula.

Poruba vstoupila do zápasu velmi aktivně. Především Matějný byl na ledě cítit, ale nejprve trefil Láníčka a o chvíli později branku přestřelil. Až v přesilové hře se RT TORAX dočkal vedoucí branky. Zdráhal našel šikovnou zadovkou Jana Matějného a ten se trefil přesně k tyči, když se Láníček nestačil přesunout. Domácí pokračovali velkým náporem.

Kovář a poté ani Kilnar nedokázali v předbrankovém prostoru usměrnit kotouč za brankovou čáru. Frýdečtí vážně ohrozili Rudla až v početní výhodě, kdy zasypali domácího gólmana řadou pokusů. V tom největším neuspěl Diviš. Naopak v závěru třetiny našel Matějný Michala Galgonka a ten se přesně trefil k tyči.

Frýdek - Místek ve druhé části zlepšil svou hru. Jindřich ve velké šanci orazítkoval Rudlovu tyč. Gólu se hosté dočkali až poté, co u tyče doklepával touš junior Jakub Mach. Domácí mohli své vedení opět navýšit po úniku Chaloupky, který však trefil jen pravou tyč. Na druhé straně udeřili hosté ve vlastním oslabení. Martin Diviš překonal Rudla šikovnou střelou přes obránce.

RT TORAX bleskově odpověděl. Střela Chajretdinova Láníčkovi vypadla a na brankovišti se nejlépe zorientoval agilní Rostislav Vaněk. Pavlačka vzápětí opět napálil levou tyč, což mohlo domácí mrzet. Hlavní rozhodčí Fiala poslal po dvou jasných zákrocích Porubu do tří. Přesto unikali do přečíslení Klimíček s Krayzelem, ale neuspěli, a tak hosté z protiútoku srovnali zásluhou Martina Kabeláče.

Zajímavý hokej nahoru dolů pokračoval i v poslední tercii. Porubští byli přece jen aktivnějším týmem, ale i přes množství střeleckých pokusů, kterými zaměstnávali Láníčka, jim stále něco chybělo, především větší tlak do branky. Až přesilovka hosty jakoby nabudila. Z dobré střelecké pozice přestřelil klec Kabeláč. Když pak neuspěl na druhé straně ani Kilnar, musel jít zápas do prodloužení.

V něm našel Seidler šikovnou přihrávkou najetého Pavla Zdráhala a ten parádní střelou pod horní tyč rozhodl o vítězi derby. Poruba se tak konečně dočkala domácího vítězství, když zdolala Frýdek - Místek 4:3 po prodloužení.

Ostatní výsledky 33. kola II. ligy - Východ:

HC Nový Jičín - HC Uherské Hradiště 3 : 1
HC Bobři Valašské Meziříčí - HC AZ Havířov 2010 0 : 3
HC Karviná - VHK Vsetín 3 : 2 sn.
LHK Jestřábi Prostějov - HC ZUBR Přerov 1 : 3

Ohlasy k utkání

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): Do utkání jsme vstoupili lépe, hráli jsme dobře a vstřelili dvě branky, což nás možná až moc uklidnilo. Je velká škoda, že soupeř dokázal využít našich laciných chyb a utkání vyrovnat. Ve třetí třetině jsme sice měli více ze hry, ale i tak jsme nakonec rádi za dva body.

Miroslav Kameník (HC Frýdek - Místek): Nastoupili jsme k utkání po dlouhých třech týdnech, což šlo v první třetině vidět. Špatně jsme bruslili a prohrávali o dvě branky. Od druhé části jsme vyrovnali hru a byli možná i lepší. Hrál se hokej nahoru dolů, takže diváci museli být spokojení. V prodloužení je to už hodně o štěstí. Jak se všichni shodli, tak po hrubé chybě rozhodčích domácí rozhodli. Těch chyb bylo více, ale na to se nemůžeme vymlouvat.