Poruba se dočkala, z Frýdku - Místku přiváží tři body

19.11.2011, Adam Bagar

Po sérii těsných porážek zamířili hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 na půdu osmého Frýdku - Místku. Již po necelých dvou minutách se RT TORAX dostal do vedení zásluhou Ildara Chajretdinova. Těsné vedení hostům vydrželo až do závěru druhé části, kdy Frýdek - Místek dvěma góly převážil pomyslné misky vah na svou stranu. V poslední třetině ovšem Porubští rovněž obrátili stav trefami Luďka Krayzela a Ondreje Piskury. V závěru již ubránili své těsné vedení a dočkali se tří bodů. Teprve počtvrté v sezóně. Výborným výkonem se tradičně prezentoval také brankář Michal Gleich, jenž zneškodnil 25 střeleckých pokusů soupeře. V dalším kole přijede do Poruby vedoucí Havířov.

2. liga - skupina Východ - 21.kolo so 19.11.17:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
2:3(0:1, 2:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 37. Krutil (Sluštík O.), 39. Sluštík O. (Mach, Gogolka) - 2. Chajretdinov (Krayzel), 52. Krayzel (Matějný), 57. Piskura (Pavlačka). Rozhodčí: Škrobák - Mrákava, Vaněk. Vyloučení: 5:8. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 318. Střely na branku: 27:24 (8:10, 9:8, 10:6). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.
HC Frýdek-Místek: Lániček - Podešva, Jindřich, Kudláček, Gajda, Měkýš, Michalčík, Pauliak, Sluštík J., Kabeláč, Rozum, Diviš, Matysz, Gogolka, Štubňa, Gančarčík, Mach, Sluštík O., Hrubý, Krutil.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Chajretdinov, Wolf, Piskura, Vnenk, Šindelář, Hruzík, Mládenka - Krayzel, Pavlačka, Chaloupka - Vaněk, Tugarinov, Matějný - Galgonek, Badžo, Zdráhal - Vajda, Seidler, Zuber.

Porubská první formace začala velkým náporem, který vyústil v poněkud šťastnou vedoucí trefu. Lehkou střelu Chajretdinova si srazil do vlastní branky jeden z domácích beků. Vyrovnat mohl Frýdek – Místek ve dvou přesilových hrách v řadě. Především v té druhé se měl Gleich co ohánět, ale svou klec dokázal uhájit. Po vyrovnané první tercii, ve které byl k vidění hokej ze strany na stranu, odcházeli do šaten o něco spokojenější porubští hokejisté.

Ti mohli své těsné vedení několikrát navýšit. Nejprve Piskura z prostoru mezi kruhy otřel touš o levou tyč a o chvíli později zapomněla frýdecká obrana na Tugarinova, který ztroskotal na Láníčkově lapačce. V další přesilovce byl v dobré pozici Rozum, ale těsně minul prostor tří tyčí. Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Galgonek, Láníčkova lapačka tak byla opět v pohotovosti.

Závěr druhé třetiny patřil Frýdku – Místku. Michal Krutil za modrou napřáhl a kotouč si přes několik hráčů našel cestu až do branky. Gleich byl naprosto bez šance. Za pouhé dvě minuty měli frýdečtí fanoušci důvod ještě k větší radosti. Machův pokus ještě stačil hostující gólman zneškodnit, jenže na dorážku Ondřeje Sluštíka již byl krátký. Před závěrečnou dvacetiminutovkou tak svítilo na světelné tabuli skóre 2:1.

Obrovskou příležitost k navýšení náskoku měl na holi agilní Mach. Ten si šikovně položil Gleicha, ale v rozhodující chvíli nedokázal trefit poloprázdnou svatyni. V dalších momentech příliš šancí k vidění nebylo. Byl to velký boj o každý kousek ledu. Až vyrovnávací branka dala zápasu opět nový náboj. Matějného střelu Láníček vyrazil a Luděk Krayzel se v dobré pozici střelou k tyči nemýlil.

Osm minut před koncem se tak začínalo prakticky odznova. Štěstí se nakonec přiklonilo na stranu Poruby. Střelu Ondreje Piskury od modré Láníček propustil až za svá záda, kde touš doskákal za brankovou čáru. V závěru ještě v přesilovce domácí sáhli ke hře bez brankáře, v níž Gleich vytáhl ještě jeden famózní zákrok a zachránil tak hostům po výsledku 2:3 cenné tři body.

Ostatní výsledky 21. kola II. ligy - sk. Východ:

AZ Havířov 2010 - HC Bobři Valašské Meziříčí 3 : 1
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov 1 : 2
HC Uherské Hradiště - HC GEDOS Nový Jičín 4 : 3 sn.
VHK Vsetín - HC Karviná NE 20.11.

Ohlasy k utkání

Miroslav Kameník (HC Frýdek - Místek): Sehráli jsme špatné utkání. Vstoupili jsme do něj vlažněji. Potom se nám sice podařilo výsledek horko těžko otočit, do té doby jsme byli možná i lepším mužstvem, ale ve třetí třetině došlo opět k určitému uspokojení a podcenění. Inkasované góly byly po vlastních chybách, přesně na tyto situace jsme hráče upozorňovali a dostaneme z nich dva góly. Takže jsme si to prohráli díky chybám.

Pavel Leksovský (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas jsme začali aktivněji než soupeř. Hned první lajna zatlačila domácí do třetiny a tak dlouho je tam přehrávala dokud nedala gól. Potom se přidaly i další formace. V první třetině jsme měli více ze hry než soupeř. Myslím si, že nebýt našich zbytečných individuálních chyb, tak bychom nepustili Frýdek - Místek do vedení. Ve třetí třetině jsme stáhli hru na tři útočné řady, což přineslo trošku oživení v mužstvu. Nakonec nám tam spadly dvě branky a podařilo se nám zvítězit.