Poruba venku opět vyšla střelecky naprázdno, podlehla Opavě

29.10.2011, Daniel Bartonec, Adam Bagar

Na půdu druhého týmu tabulky, opavského Slezanu, zajížděli hokejisté HC RT TORAX Poruba 2011 k utkání 15. kola třetí nejvyšší soutěže. Porubští sice v první třetině byli lepším týmem, přesto odcházeli do kabin s dvoubrankovým mankem. Další dvě třetiny již přinesly tradiční obrázek porubské hry, tedy marnost a beznaděj. V nepříliš pohledné podívané nakonec domácí přidali ještě pojistku trefou do prázdné branky. Opava tak zdolala Porubu 3:0, ta na cizím kluzišti nedokázala již 123 minut skórovat. Nejlepším hráčem Poruby byl vyhlášen junior Rostislav Vaněk. V dalším utkání přivítají svěřenci Pavla Hinnera hokejisty Přerova.

2. liga - skupina Východ - 15.kolo so 29.10.17:00
Hokejový klub Opava
HC RT TORAX Poruba 2011
3:0(2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Měch (Černý, Grofek), 20. Měch (Kocián), 60. Černý (Grofek, Měch). Rozhodčí: Mrkva - Štěpán, Hanzlík. Vyloučení: 5:7. Bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 550. Střely na branku: 29:21 (9:12, 9:7, 11:2). Průběh utkání: 3:0.
Hokejový klub Opava: Šafránek - Bednárek, Kysela, Vrabel, Tichý, Tůma, Kukol, Mosler, Jurčík, Džemla, Měch, Herman, Polok, Pavelek, Kocián, Wolf, Černý, Grofek, Koschatzký, Chalupa, Mlýnek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich - Chajretdinov, Wolf, Mintěl, Šindelář, Hruzík, Prokop, Piskura, Vnenk - Krayzel, Pavlačka, Chaloupka - Galgonek, Zdráhal, Matějný - Vajda, Seidler, Zuber - Vaněk, Tugarinov, Četyrkin.

Tabulkový rozdíl mezi oběma celky nebyl v úvodu zápasu vůbec znát. Poruba se svého soupeře nezalekla a naopak to byla ona, která se dostala do několika nebezpečných šancí. Zuber ani Matějný ovšem recept na překonání Šafránka nenašli. Přišel tak zákonitě trest. Ve 13. minutě se prosadili Opavští. Hosté sice ubránili oslabení, ale zanedlouho po něm inkasovali z hole Tomáše Měcha - 1:0.

Porubští ovšem zanedlouho mohli srovnat. Nejdříve se neprosadil ve vyložené šanci Vaněk a poté nepřekonal již sedícího Šafránka Pavlačka. Těsně před závěrečnou sirénou pak Opavští znovu udeřili. Kocián namazal puk na zlatém podnose opavskému kapitánovi Tomášovi Měchovi, který střelou mezi betony podruhé překonal Gleicha – 2:0.

Druhá třetina už tolik nebezpečných šancí nepřinesla. Největší vzruch přinesla polovina zápasu. Hosté měli k dispozici více než minutovou přesilovku čtyři na tři, ale pouze potvrdili svou nemohoucnost střílet branky. V závěru druhé dvacetiminutovky se dostal ještě do dobré šance Wolf, ale jeho pokus stačili hosté srazit do bezpečí. I po čtyřiceti minutách tak nadále platil stav 2:0 pro Opavu.

Poslední perioda už moc pohledný hokej k dívání nenabídla. Oba týmy už jakoby byly smířeny s výsledkem zápasu, což se projevilo i na množství šancí, kterých bylo jako šafránu. Poruba se s výsledkem snažila ještě něco udělat v samotném závěru, kdy sáhla ke hře bez brankáře. Toho však využil Lukáš Černý, jenž po Grofkově pasu bez potíží dopravil puk do prázdné porubské brány a pečetil tak vítězství Slezanu v poměru 3:0.

Nejlepším hráče byl na domácí straně po právu zvolen kapitán Tomáš Měch, který zaznamenal tři kanadské body za dva góly a jednu asistenci. Na straně hostí získal toto ocenění Rostislav Vaněk.

Ohlasy k utkání

Michal Piskoř (HC Slezan Opava): Jsem velmi rád, že tyto zápasy s relativně slabšími soupeři již máme za sebou. Neustále nás v nich každý pasoval do role jasného favorita, jenže mnohdy to tak nemusí být. Sami jste dnes viděli, že kdyby Poruba proměnila v první třetině své šance, mohl se zápas vyvíjet jinak. Soupeř však neskóroval díky své nemohoucnosti a také díky skvělému výkonu Dušana Šafránka. Jsem tedy rád, že tyto zápasy jsou za námi a nyní budeme hrát zase s favority my.

Pavel Hinner (HC RT TORAX Poruba 2011): Před utkáním jsem byl přesvědčený, že budeme bodovat, protože kluci celý týden poctivě trénovali a pilovali systém. I před utkáním byla vidět chuť kluků zvítězit. Nástup do utkání, vlastně celá první třetina, vypadal velmi dobře, jen škoda neproměněných šancí. Do kolen nás srazily dvě hrubé individuální chyby obránců a hlavně druhý gól, který padl pouhou vteřinu před koncem třetiny. V současném stavu nás chyby a neproměněné šance psychicky srážejí. Před třetí třetinou jsme si řekli, že musíme hrát jednoduše a tlačit se do branky, ale soupeř nás k tomu vůbec nepustil. Pokud si budou někteří hráči chtít hrát stále svůj hokej a produkovat zbytečné chyby plynoucí z herní nekázně, budeme se jen těžko zvedat.