Florbalový turnaj starší přípravky HC RT TORAX s rodiči

Florbalový turnaj starší přípravky HC RT TORAX s rodiči

Romana Opatová, 20.06.2020
Blížící se konec letní přípravy završili hráčky a hráči ročníků 2010 a 2011 se svým trenérem Jiřím Trembáčem ve sportovním stylu. V Kooperativa Areně si v sobotním dopoledni uspořádali vzájemný florbalový turnaj i s účastí sourozenců a rodičů.

Více než 40 hráčů ve věku „8+” se rozdělilo do čtyř mužstev pojmenovaných po svých kapitánech – „Ríša“, „Kuba“, „Ela“, „Míša“ a velké zápolení mohlo začít. V základní části nejprve v režimu každý s každým a následně o konečné umístění. Patnácti minutová utkání nabídla řadu překvapení i zvratů, kdy se skóre utkání často měnilo až se závěrečným hvizdem. Nechybělo vyhlášení výsledků, medaile, sladká odměna a samozřejmě i vítězné „rychlé špunty“. Po dvou hodinách všichni mladí hráči i dospělí odcházeli řádně unavení domů.

Trenéři Jiří Trembáč s asistentem Janem Dreslerem připravili svým svěřencům starší přípravky pestrou letní přípravu. Od poloviny května absolvovali čtyřikrát týdně tréninky na hřišti ZŠ Dětská, stadionu SAP Poruba a následně i na ledové ploše. Utkali se ve dvou přátelských zápasech ve florbale s týmem FBC Ostrava. I když mají hráči a hráčky před sebou ještě pár tréninků, domácí florbalový turnaj s rodiči a sourozenci tvořil pomyslnou tečku letošní letní přípravy. V červenci mají hráči volno a v srpnu již zahájí společně přípravu na hlavní sezónu.

Fotogalerie