Slovo prezidenta klubu Tomáše Häringa

Slovo prezidenta klubu Tomáše Häringa

Lukáš Bajgar, 20.05.2020

Vážení sportovní přátelé, fanoušci a příznivci porubského hokeje,

Je to právě deset let, kdy naše společnost RT TORAX vstoupila do porubského hokeje a stala se jeho generálním partnerem.

Je až neuvěřitelné, jak rychle čas běží a co vše nejen krásného a napínavého jsme za toto období deseti let společně s porubským hokejem prožili.

Nebyly to vůbec lehké začátky a klub nebyl celkově v dobré kondici a příznivci porubského hokeje se také těžko hledali. Byla to pro nás výzva, už i proto, že v názvu klubu se objevilo jméno naší společnosti RT TORAX a to nás zavazovalo.

Prvořadým úkolem byla stabilizace mládežnického hokeje a celková rehabilitace klubu. Podařilo se nám obnovit a získat zpět důvěru partnerů a příznivců porubského hokeje a to především Statutárního města Ostravy a Městského obvodu Poruba. Díky těmto dílčím úspěchům jsme mohli dál rozvíjet činnost hokejového klubu.

Zajistili jsme licenci II. ligy ledního hokeje a tím zkompletovali všechny kategorie klubu. Stanovili jsme si postupné cíle, které byly vždy založené na ekonomické stabilitě a možnostech klubu.

Mládežnický hokej v Porubě začal přitahovat nové zájemce a s členskou základnou jsme se zařadili mezi největší kluby na Moravě.

Mužstvo mužů se krátce po svém vstupu do II. ligy zařadilo mezi favority soutěže a soutěžní ročníky vždy končilo v semifinále nebo finále.

Podařilo se nám zorganizovat, dnes již tradiční srpnový turnaj „O pohár RT TORAX“, který si zajistil prestiž a letos se odehraje již 9. ročník tohoto turnaje, který se bude hrát ve zcela nové podobě.

Všechny tyto úspěchy nás ohromně motivovaly a zároveň zavazovaly. Chtěli jsme klub dál rozvíjet a posouvat, což se nám podařilo a my jsme mohli společně slavit postup do I. ligy České republiky. Byly to nádherné chvíle a obrovská euforie po posledním utkání, rád na to vzpomínám, byla to odměna za vložené úsilí a poděkování fanouškům a příznivcům porubského hokeje.

Pomalu nám začíná třetí sezóna v I. lize a i přes složité období, které nás momentálně provází, jsme zahájili přípravu na nový ročník soutěže. Chceme našim partnerům a fanouškům opět nabídnout o něco více krásných hokejových zážitků a více hokejové radosti a to nejen na ledě, ale i na promo akcích mimo něj.

Mužstvo „A týmu“ jsme opět posílili a přivedli několik zvučných jmen. Chceme hrát atraktivní hokej a svými výsledky se postupně posouvat výše. Je hezké se ohlédnout zpět a vidět, jak sezónu po sezóně se klub stabilizuje a posouvá výše. Toto vše je výsledkem naší společné a systematické práce. Jsou však i věci, které nás trápí a o kterých víme, že nejsou ideální a musíme na nich zapracovat. Tím problémem je návštěvnost našich domácích utkání, které chceme letos ve spolupráci s PR agenturou, kterou jsme za tímto účelem oslovili, značně vylepšit. Potěšující je také zájem organizátorů o naši účast v mezinárodním turnaje Visegrad Cup, kterého jsme se vloni premiérově účastnili a po výhře v základní skupině nakonec skončili v semifinále turnaje.

Chtěl bych nám všem popřát krásnou hokejovou sezónu, spoustu pěkných sportovních zážitků a věřit, že nám sportovní radost nepřekazí současná situace s Koronavirem a my budeme před plnějšími tribunami moci fandit porubskému hokeji.

Tomáš Häring