Sportovní den v Kravařích, deváťáci se poměřili se Spartou

Sportovní den v Kravařích, deváťáci se poměřili se Spartou

Gabriela Juříková, 11.08.2019
Ve čtvrtek 8. srpna si deváťáci HC RT TORAX Poruba zahráli s HC Sparta Praha v Buly aréně v Kravařích krátké hokejové utkání a posléze i fotbalové. Pro oba týmy, dle slov trenérů, byl tento sportovní den parádním zpestřením letní přípravy a skvělá konfrontace výkonnosti.

Hokejový mač se hrál 2x25 minut. První půle skončila nerozhodně 3:3, ale v druhé části utkání si Sparťané s chutí zastříleli. Zápas nakonec vyhráli 11:7. V nájezdech si ale lépe vedli Porubští. Z pěti střel se trefili dvakrát, zatímco Spartě se podařilo dostat do branky jen jeden puk.

Fotbalové utkání se odehrálo na 2x30 minut s krutým výsledkem pro Porubské – 1:10.

HC Poruba nastoupila ve složení: Chylík, Juříček - Michalčík, Jeřábek, Kalužík Jakub, Janeček, Hlavica, Pavlas – Konečný, Činčala, Kalužík Tadeáš, Szczesniak, Gajda, Šrubař, Popelka, Kavan, Sobol.

Utkání hodnoceno trenérem HC Sparta panem Kročákem jako velice kvalitní, svižné a bruslivé, na to, že se jednalo pro oba celky o první zápas.
Trenér Suchánek projevil radost, že jej Sparta oslovila a jeho svěřenci si mohli zahrát se soupeřem, v jehož řadách je sedm hráčů výběru VTM. "Utkání mělo samozřejmě mnoho individuálních chyb, hrálo se otevřeně, ale v konečném hodnocení dne to byla super akce, kterou jsme si všichni užili."

Fotogalerie













Fotogalerie: Jakub Gajda