MINIHOKEJ: Návštěva Síně slávy, pak turnajové radosti

MINIHOKEJ: Návštěva Síně slávy, pak turnajové radosti

Romana Opatová, 14.04.2019
Na úplně poslední zápasy sezóny 2018/19 vyrazili nejmladší hokejisté RT TORAX na jednodenní turnaj do Prahy. Turnaj se odehrál první dubnovou sobotu. Děti své hokejové radosti spojily i s doplňkovým programem a v podvečer turnaje ještě navštívily Síň slávy českého hokeje v Praze-Vysočanech vedle O2 Arény.

Do Prahy svěřenci Jiřího Trembáče vyrazili již v pátek v poledne, a to s cílem navštívit společně velkou expozici českého hokeje. Více než dvě hodiny si všichni do syta vyzkoušeli různé střelecké trenažéry, simulátory, ale třeba i práci hokejového komentátora. Ačkoliv díky svému nízkému věku (6–8 let) byli doprovázeni rodiči, akci i následující nocleh v hotelu zvládli zcela samostatně pouze pod dohledem svého trenéra a vedoucích týmů.

V sobotu ráno se Porubané přesunuli na druhý konec Prahy, kde pražský klub HC Hvězda pořádal turnaj pro hráče narozené roku 2011 a mladší. RT TORAX se zde utkal se zvučnými jmény HC Energie Karlovy Vary, HC Mountfield Hradec Králové, HC Motor České Budějovice a místní HC Hvězda Praha. V režimu 2x15 minut hrubého času tak všechny kluby odehrály postupně čtyři zápasy. Každý klub přitom hrál paralelně se dvěma týmy – „A“ a „B“. Hodnocení probíhalo společně za oba týmy součtem jejich bodového skóre. Obě porubské střídačky dokázaly některé ze svých soupeřů porazit, případně hrát nerozhodně a přispěly tak do celkového součtu několika body.

Všech dvacet malých hráčů podalo maximální výkon a soupeřů se rozhodně nezalekli. Co nezvládli hokejovým umem (pro mnohé děti se jednalo o završení první hokejové sezóny), to dohnali velkou zarputilostí. Po každém zápase byli vyhlášení nejlepší hráči utkání a na závěr všichni hráči obdrželi zasloužené medaile. Doprovázející rodiče zajistili svým dětem v průběhu všech zápasů skvělou atmosféru.

V podvečer absolvoval celý tým ještě společnou večeři a vypravil se autobusem zpět domů. A jaký film si vybrali pro sledování v autobuse? Přece „Malý velký hokejista". Po půlnoci se všichni ze stadiónu rozprchli domů a společně se zase potkají za měsíc na letní přípravě.

O stručný komentář jsme jako obvykle požádali trenéra Jiřího Trembáče:
Turnaj v Praze byl pro nás zakončením sezóny a pro hráče ročníků 2011, také posledním turnajem v kategorii přípravky, a proto jsme si jej také náležitě užili. Všichni hráči i realizační tým jsme se den před turnajem vypravili do Síně slávy Českého hokeje, kde jsme si vyzkoušeli všemožné trenažéry a dvě celé hodiny se do syta bavili. Co se týče turnaje samotného, tak ač nám nejde primárně o výsledky, tak jsme byli velmi potěšeni, že jsme s týmem "A" dokázali porazit takové týmy jako Karlovy Vary, České Budějovice a uhrát remízu s Hradcem Králové. Tým "B" ačkoli byl sestaven zejména z mladších hráčů než mužstva soupeřů, dokázal také uhrát krásné výsledky. Největším potěšením však pro mě bylo to, jak kluci příkladně bojovali, pomáhali jeden druhému a celý turnaj se vzájemně povzbuzovali. Nakonec bych rád poděkoval vedoucím, panu Opatovi a Macháčovi, kteří se o hráče příkladně starali, a navíc se u týmu "B" ujali trenérské pozice a zvládli to na výbornou.

Fotogalerie