PREVIEW: Zápas o šest bodů s tabulkovým soupeřem, Poruba jede do Třebíče

PREVIEW: Zápas o šest bodů s tabulkovým soupeřem, Poruba jede do Třebíče

Aleš Koubík, 14.12.2018
RT TORAX rychle zažehnal sérii tří porážek v řadě, když uspěl na horkém havířovské ledě a následně smetl před domácím publikem poslední Ústí nad Labem rozdílem čtyř branek. Nyní čeká ostravský celek cesta do neoblíbené Třebíče, ze které dovezl vítězství za tři body, bez jednoho měsíce, před jedenácti lety. Aktuálně devátý tým tabulky si v posledních třech zápasech rovněž připsal šest bodů a v posledním domácím zápase nasázel šest branek do sítě Litoměřic. Zápas 35. kola Chance ligy mezi SK Horácká Slavia Třebíč a HC RT TORAX PORUBA 2011 hostí Zimní stadion města Třebíče - KHNP Aréna od 17:30 hodin.

Třebíč těsně za branami play-off

Stejně jako RT TORAX, tak i Třebíč v tuto chvíli ztrácí na postup do play-off čtyři body. V posledních sedmi zápasech navíc pětkrát prohrála, což zapříčinilo i navýšení bodové ztráty. Bodový přísun znamenal poslední domácí zápas s Litoměřicemi, kde o vítězství rozhodla už v první třetině, kterou vyhrála o čtyři branky. Porubský odchovanec Vojtěch Střondala v dresu aktuálně devátého týmu má na svém kontě 12 kanadských bodů za sedm branek a pět asistencí.

Poruba útočí na třetí výhru v řadě, i bez zraněných opor

Poruba ukončila sérii tří porážek z ledů soupeře v Havířově, kde rozhodl těsně před koncem třetí třetiny Jan Káňa. Domácí zápas s posledním Ústím nad Labem znamenal čtvrtou výhru před domácím publikem v řadě. Ostravská družina bude v Třebíči, kde naposledy vyhrála v lednu 2008, bojovat nejen o třetí výhru v řadě, ale především o první skalp tohoto soupeře v sezóně. Nastartuje se další série výher i bez opor Jiřího Zdeňka a Jakub Illéše?

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

20. kolo Chance ligy - 31. října 2018

HC RT TORAX Poruba 2011- SK Horácká Slavia Třebíč 3:5 (1:1, 0:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 1. Dufek (Illéš, Slavík), 49. Illéš (Hudeček, Dufek), 57. Dufek (Illéš, Slavík) – 16. Nedvídek (Szathmáry, Raška), 21. Horký (Brož, Nedvídek), 26. Vodný (Střondala), 40. Kusko (TS), 60. Kusko (Horký, Szathmáry). Rozhodčí: Dědek, Šutara – Bosák, Maštalíř. Vyloučení: 6:6. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 425. Střely na branku: 31:42.

HC RT TORAX Poruba 2011:Kůdela (od 26. Dvořák) – Slavík, Ovčačík, Urbanec, Matějíček, Dundáček, Čypas – Dufek, Hudeček, Illéš – Káňa J., Zdeněk, Ollender – Jankovský, Jáchym, Kanko – Häring, Vymazal, Tomi

SK Horácká Slavia Třebíč:Dostál – Bilčík, Szathmáry, Vágner, Brož, Čejka V., Nedbal, Kučeřík – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, Horký – Čejka J., Tadeáš Král, Paták – Süss, Mlynář, Novák

NEJLEPŠÍ HRÁČI OBOU TÝMŮ

SK Horácká Slavia Třebíč


Nejproduktivnější hráč: 31 bodů - Lukáš Nedvídek, Adam Raška (oba 13+18)

Nejlepší střelec: 14 branek - Silvester Kusko

Nejlepší nahrávač: 18 asistencí - Lukáš Nedvídek, Adam Raška

Nejproduktivnější obránce: 16 bodů - Šimon Szathmáry (3+13)

Nejlepší bilance +/- bodování: +7 - Šimon Szathmáry

Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): 22:57 - Šimon Szathmáry

Nejtrestanější hráč: 52 trestných minut - Václav Čejka

Nejlepší brankář týmu: 91,71% úspěšnost zásahů a 2,53 obdržených gólů na zápas - Lukáš Dostál

HC RT TORAX PORUBA 2011


Nejproduktivnější hráč: 31 bodů - Jan Káňa (12+19)

Nejlepší střelec: 12 branek - Petr Kanko, Jan Káňa

Nejlepší nahrávač: 19 asistencí - Jan Káňa

Nejproduktivnější obránce: 12 bodů - Ctirad Ovčačík (5+7)

Nejlepší bilance +/- bodování: +8- Marek Slavík

Nejvíce času stráveného na ledě (průměr): 22:12 - Ctirad Ovčačík

Nejtrestanější hráč: 44 trestných minut - Martin Matějíček

Nejlepší brankář týmu: 92,24% úspěšnost zásahů a 2,94 obdržených gólů na zápas - Daniel Dolejš