Poruba ulovila posilu do obrany, ze Vsetína přichází talentovaný Filip Dundáček!

Poruba ulovila posilu do obrany, ze Vsetína přichází talentovaný Filip Dundáček!

René Chyla, 10.05.2018
Klub HC RT TORAX Poruba 2011 se po oznámení dvou staronových jmen do útoku zaměřil nyní na defenzivní činnost. Tu od následujícího ročníku vyztuží loňský bek Vsetína a člen postupového kádru Dukly Jihlava z předloňské sezony Filip Dundáček! „Rád bych byl prospěšný hlavně pro tým,“ prozrazuje své nejbližší cíle třiadvacetiletý bek, kterého zapadnutí do porubského klubu tedy teprve čeká. (foto: hc-vsetin.cz)

Odchovanec Havlíčkova Brodu, opora juniorské extraligy v letech 2013-2015, základní pilíř postupového kádru Dukly Jihlava v roce 2017 a druhý nejproduktivnější bek Vsetína v ročníku minulém. Přesně tak zní parádní vizitka třiadvacetiletého sympaťáka, který se před pár minutami upsal porubskému klubu. „Ve Vsetíně mi končila smlouva, takže jsem řešil se zástupci firmy, která mě zastupuje, co budeme dělat dál. Bylo tam několik nabídek včetně možností jít do extraligy, ale to nakonec nedopadlo, Poruba měla ovšem velký zájem a nabídla asi nejlepší podmínky,“ líčí přestup obránce Filip Dundáček.

„Už jsem zde hrával párkrát v mládežnických kategoriích, jednou dokonce s Jihlavou i baráž o sestup z nejvyšší soutěže, takže to jsou asi jediné mé dojmy z Poruby v této chvíli, více času na prohlídku zázemí ani prozatím nebylo,“ přibližuje bek, kterého si HC RT TORAX pojistil na rok s možností uplatnění opce. A co ohledně kádru? Jde také do úplného neznáma? „Z loňského kádru znám jen Michala Hryciowa a z toho letošního pak Jakuba Illéše, který byl se mnou v loňské sezoně ve Vsetíně, seznamka s ostatními mě teprve čeká,“ směje se. „Chci být prospěšný hlavně pro tým a posouvat se někam dále,“ hlásí na závěr.

STATISTIKY & FAKTA: FILIP DUNDÁČEK
Věk: 23 let, narozen 24. dubna 1995 Výška: 182 cm Váha: 84 kg Post: obránce, hokejku drží nalevo Mateřský klub: BK Havlíčkův Brod Další kluby: HC Dukla Jihlava (2012-2017), VHK ROBE Vsetín (2017-2018) Úspěchy: účast v reprezentacích do 17, 19 a 20 let; postup do ELH (2017)