B-tým mladšího dorostu propadl ve Znojmě, rozhodla poslední třetina

17.02.2018, René Chyla

B-mužstvo mohlo atakovat první příčku nadstavbové skupiny, lídr z Valašska totiž doma prohrál s Českým Těšínem 0:10, a umožnil tak Porubským znovu se ujmout žezla a jít do čela. Ovšem nestalo se. Bahníkovi svěřenci sice dotahovali tříbrankové manko domácích, nicméně vyrovnat se jim nepodařilo. Znojmo naopak dominovalo v poslední třetině, kdy skórovalo čtyřikrát a rozhodlo o své nakonec velmi jednoznačné výhře 8:3.

Regionální liga mladšího dorostu - N11 so 17.2.16:30
HC Leram Orli Znojmo
HC RT TORAX Poruba "B"
8:3(4:2, 0:1, 4:0)
Branky a nahrávky: 3. Ujjobbagy (Králík, Böhm), 9. Bittner (Böhm), 14. Böhm (Bittner), 20. Hudeček (Bittner), 42. Bitner (Králík), 46. Špaček (Machala), 47. Bittner, 51. Machala (Skalka) – 15. Macias Kr. (Boguaj), 18. Macias Kr. (Boguaj, Bechný), 25. Hlavatý. Rozhodčí: Skopal – Novák, Paul. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 52. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:3, 8:3.
HC Leram Orli Znojmo: Dokoupil – Bittner, Tekale, Pozděna, Koudela, Böhm, Hudeček, Šleboda, Machala, Neckář, Špaček, Králík, Skalka, Krčková, Ujjobbagy
HC RT TORAX Poruba "B": Števanka (od 9. Calábek) – Elbl, Sztefek, Stehlík, Macias Ka., Bechný, Grendziok – Kubalák, Boguaj, Bukovjan, Prokeš, Elze, Chovanec, Pohl, Luzar, Hlavatý, Macias Kr.

Hvězdy zápasu

Filip Josef Bittner (ZNO) (3+2)
Jáchym Böhm (ZNO) (1+2)
Adam Špaček (ZNO) (1+0)

Domácí dirigovali tempo, na 3:0 zvyšoval Jáchym Böhm

Porubští hokejisté rezervního mladšího dorostu nezačali na ledě dalekého Znojma zrovna nejšťastněji, už ve třetí minutě totiž museli dotahovat manko. Richard Králík totiž v parádní kombinaci nahrával do lepší pozice Samuelu Ujjobbagymu, který otevřel skóre – 1:0. Devátá minuta přinesla další trefu znojemských Orlů, Jáchym Böhm našel Filipa Josefa Bittnera, jenž propálil Víta Števanku podruhé, a vyhnal jej tak z porubské klece – 2:0. Léčba Petrem Calábkem ale dlouhého trvání neměla, střelec druhé branky domácího celku totiž vyhověl tentokrát Jáchymu Böhmovi, který nabídkou nepohrdl a navýšil orlí vedení – 3:0.


Porubští se rychle vrátili do zápasu, vyrovnání nedopustil Hudeček

Do půl minuty ale HC RT TORAX konečně usušil zvlhlý střelecký prach a začal pořádně mířit. Václav Boguaj přihrál Krzysztofu Maciasovi a ten propálil Martina Dokoupila ve znojemské brance – 3:1. Do přestávky se hosté dokonce ještě dotáhli na rozdíl jediného gólu. Václav Boguaj si však tentokrát vyhlédl jako ideálního střelce Krzysztofa Maciase, jenž zdramatizoval průběh – 3:2. Znojmo ale dvě rychlé branky nezlomily, naopak v čase 19:27 se do kotouče opřel Martin Hudeček, který vrátil Jihomoravanům dvoubrankové vedení – 4:2.


Hlavatého naděje a Böhm versus Boguaj

Ostravané ale ani v této situaci nesložili zbraně a ve 25. minutě opět dali kontaktní gól. Chybu v obraně domácího celku potrestal nekompromisně Velen Hlavatý – 4:3. Znojmo následně dalo hostům příležitost vyrovnat v přesilovkách, jedné dokonce i dvojnásobné zkrácené, nicméně ani tentokrát vyrovnání nepřišlo. V závěru třetiny se ještě do menší roztržky pustil se znojemským Jáchymem Böhmem Václav Boguaj, ani tato rozmíška ale kartami do druhé pauzy nezamíchala.


Hattrick Bittnera a destrukce Porubských v poslední třetině

Poslední třetina už byla jasně v režii znojemských Orlů. Ve 42. minutě zapracoval výborně Richard Králík, jenž vyzval ke skórování Filipa Josefa Bittnera, který utnul naděje porubských hráčů o vyrovnání – 5:3. Za tři minuty se do podobné pozice dostal Adam Špaček a ani ten nepohrdl a vnesl klid na domácí hokejky – 6:3. Za další minutu a půl bylo definitivně hotovo. Porubské obraně upláchl Filip Josef Bittner, který dokonal svůj hattrick v zápase – 7:3. V čase 50:58 uzavřeli Jihomoravané gólový účet. Josef Machala přenechal puk Šimonu Machalovi, který nadělil Ostravanům na cestu osmičku – 8:3.


Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba "B"): S trochou nadsázky se dá říct, že jsme byli pouze účastníci nějakého zájezdu. Naše hra spočívala v tom, že jsme sledovali, jak hráči Znojma kolem nás hrají hokej. Doufám, že výsledek 8:3 našim hráčům otevřel trochu oči. Rád bych, aby si každý sáhl do svědomí, popřemýšlel nad sobotním zápasem ve Znojmě a uvědomil si, že bez dodržování pokynů trenéra se ani jiné výsledky čekat nedají.