Starší dorost vydřel výhru ve Valašském Meziříčí, Béreš dirigoval obrat hattrickem

16.02.2018, René Chyla

Porubští starší dorostenci se u Bobrů až nečekaně natrápili. Ostravané sice dvakrát vedli, dvakrát ale také o vedení přišli a poté dokonce i dvakrát prohrávali a byli to právě oni, kteří ve druhé třetině tahali za kratší konec provazu. Ve třetí třetině se však porubská mašina probrala k životu, Bobry prakticky k ničemu nepustila a po brankách Jiřího Brodka a Viliama Béreše otočila zápas na konečných 5:4. Viliam Béreš nastřílel hattrick, dvě asistence zapisuje Jakub Pitucha a tři body zapisuje také duo Jiří Brodek – Richard Bořuta.

Regionální liga staršího dorostu - N19 pá 16.2.19:45
HC Bobři Valašské Meziříčí
HC RT TORAX Poruba
4:5(2:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Kulišťák (Andris), 18. Kuchařík (Pařízek), 21. Kašpar (Pařízek, Kuchařík), 38. Kuchařík (Kitzberger, Kulišťák) – 7. Bořuta (Pitucha, Zajíc), 15. Béreš (Pitucha, Bořuta), 37. Béreš (Brodek, Bořuta), 43. Brodek (Timura, Vavřík), 49. Béreš (Husák, Brodek). Rozhodčí: Smilek – Štefková, Kovařík. Vyloučení: 8:8. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 25:36 (10:15, 12:10, 3:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:5.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr – Kollár, Pařízek, Brázdil, Škrhla, Nadymáček – Kuchařík, Koňařík, Kubenka, Andris, Hep, Kulišťák, Kitzberger, Kašpar, Hrňa, Kelnar, Vilém
HC RT TORAX Poruba: Mrázek – Timura, Zajíc; Husák, Pitucha; Krátký – Béreš, Bořuta, Richtár – Stodůlka, Vavřík, Brodek – Morávek, Häring, Vojtášek – Anlauf

Hvězdy zápasu

Šimon Kuchařík (VAM) (2+0)
Viliam Béreš (POR) (3+0)
Ondřej Kollár (VAM) (0+0)

Vavříkova tyč, Bořutova teč a bludišťák pro Kulišťáka

Starší dorost rozehrál večerní utkání ve Valašském Meziříčí aktivněji, už ve čtvrté minutě se za branku domácího mužstva prodral Jiří Brodek, který poté ideálním pasem na levý kruh nahrával Michaelu Vavříkovi, jenž ale trefil pouze tyč. HC RT TORAX mohl slavit až o tři minuty později z přesilové hry. Jakub Pitucha napřáhl na modré čáře, do jehož rány vložil ještě hůl Richard Bořuta a ten umístil puk k tyči – 0:1. Třetí porubská lajna následně Bobrům pořádně zatápěla, tlak byl ale přibrzděn faulem, což dostalo domácí hráče do hry. Početní převahu sice Valašské Meziříčí nevyužilo, krátce po ní ale vypálil na hranici pravého kruhu Tomáš Kulišťák, na jehož ránu si sice Kryštof Mrázek sáhl, do branky ale puk stejně doputoval – 1:1.


Bérešova hra na schovávanou, pak Kuchařík ukuchtil vyrovnání

Bobři toužili po obratu, výborně sehraná přesilovka ale vedení domácímu týmu nepřinesla. A tak mohli řádit zase Porubští, kteří nechali vše na Viliamu Bérešovi, který si najel do pásma a střelou přes obránce nachytal Davida Sachra k levé tyči – 1:2. Radost však Ostravanům dlouho nevydržela, už za tři minuty si z porubských beků udělal kužely Šimon Kuchařík, který si bezstarostně najel na levý kruh a poté vymetl pravý růžek Sachrovy klece – 2:2.


Bleskový start Bobrů a výborná práce Pařízka

Druhá třetina začala zase lépe pro domácí Bobry, kteří hned po několika vteřinách otočili skóre. Střelu Floriána Kitzbergera tečoval před brankovištěm Daniel Kašpar, který prostřelil Kryštofa Mrázka – 3:2. Za minutu se sám před porubskou bránu zjevil Filip Kubenka, který se pokoušel porubského gólmana nachytat mezi betony, Kryštof Mrázek ale vytěsnil puk mimo tři tyče. Ve 30. minutě mohl jít zase na druhé straně sám na branku Jan Richtár, Tomáš Pařízek ale situaci dobruslil a nedovolil porubskému útočníkovi ani vystřelit.


Vojtáškův moment, Brodkovo břevno, vyrovnání Béreše a odpověď Kuchaříka

Ve 36. minutě pak pořádně zahrozil Tomáš Vojtášek, jenž po objetí branky zkoušel zasunout kotouč do prázdné klece, porubský útočník ale svou akci nedokončil dle představ. Ve 37. minutě pak najel mezi kruhy Jiří Brodek, jenž dělovkou orazítkoval břevno. To jej však nemuselo příliš mrzet, už o pár vteřin později přichystal tentýž útočník pro Viliama Béreše gólovou nahrávku, kterou využil z kruhu ke vzdálenější tyči – 3:3. Bobři však prakticky ihned odpověděli, když se mezi kruhy ocitl Šimon Kuchařík, který zkusil štěstí pod Mrázkovu vyrážečku a uspěl – 4:3.


Obrat dirigoval Brodek s Bérešem

Porubští hokejisté vletěli do poslední dvacetiminutovky po hlavě a zásluhou bylo vyrovnání už ve 43. minutě při přesilovce, v níž vypálil Daniel Timura na modré čáře, do jeho rány ale ještě vložil hůl Jiří Brodek, který z předbrankového prostoru vyrovnal – 4:4. Za šest minut byl kýžený obrat dokonán. Domácí mužstvo nevydrželo enormní tlak porubských hráčů, Jakub Husák přenechal kotouč Viliamu Bérešovi, který z levého kruhu zamířil ke vzdálenější tyči – 4:5. Viliam Béreš exceloval, už za pár minut tečoval Bořutovu nabídku, tentokrát však jeho pokus lapil David Sachr. V závěru měli domácí ještě příležitost vyrovnat při přesilovce, Porubští ale dřeli na krev a těsné vedení nakonec uhájili.


Ohlasy k utkání

Tomáš Pařízek (HC Bobři Valašské Meziříčí): odmítl komentář.

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba): Máme za sebou velmi těžké utkání. Nemyslím si, že bychom hráli špatně, nicméně čtyři vyloučení v první třetině, navíc proti soupeři jako Valašské Meziříčí, které má mužstvo poskládáno ze starších hráčů, byla opravdu hodně a stála nás mnoho sil. První třetinu jsme tedy soupeři velmi usnadnili, nicméně poté jsme měli v průběhu zbytku utkání mnoho příležitostí na to, abychom zápas urvali dříve, ale štěstí se k nám přiklonilo až v té poslední třetině, něco takového ale k hokeji patří. Vzhledem k tomu, v jaké jsme přijeli sestavě, kdy nám vypadli hned tři obránci, jsou tři body z Valašského Meziříčí nesmírně cenné a o to více si jich vážím. Kluci makali až do konce, za což je musím pochválit.